?Dik yaşadın, seni dimdik uğurluyorum?

?Dik yaşadın, seni dimdik uğurluyorum?

ŞEHİT PİYADE UZMAN ÇAVUŞ YAKUP YAĞLI´NIN CENAZESİNE AĞABEYİNİN ÜNİFORMASIYLA KATILAN KARDEŞİ TABUTA SARILARAK BÖYLE HAYKIRDI

ŞEHİT PİYADE UZMAN ÇAVUŞ YAKUP YAĞLI´NIN CENAZESİNE AĞABEYİNİN ÜNİFORMASIYLA KATILAN KARDEŞİ TABUTA SARILARAK BÖYLE HAYKIRDI

?Dik yaşadın, seni dimdik uğurluyorum?

Hakkâri 3.Taktik Piyade Tümen Komutanlığı emrinde görevli iken geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Piyade Uzman Çavuş Yakup Yağlı´nın cenazesi toprağa verildi. Görev şehidi Yakup Yağlı´nın kardeşi Taki Yağlı ağabeyinin tabutuna sarılarak, ?Dimdik yaşadın, seni dimdik uğurlayacağım? dedi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Görev şehidi Piyade Uzman Çavuş Yakup Yağlı cenazesi Ankara´dan alınarak önce Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine getirildi. Burada hastane morgunda bir süre bekletilen cenaze, cenaze namazının kılınacağı Kırıkkale Nur Camisine getirildi. Şehidin cenazesinin getirilişinde eşi Deniz Yağlı ile çocukları Damla ve Zeynep gözyaşlarına boğuldu. Şehidin eşi ve çocukları kadın bir subayın refakatinde cenaze töreni izlerken, şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kardeşi abisinin tabutuna sarılarak, ?Dimdik yaşadın, seni dimdik uğurlayacağım? dedi.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, şehidin ailesinin bulunduğu bölgeye gelerek başsağlığı diledi. Şehidin eşi ve çocuklarını teselli etmeye çalıştı. Daha sonra tören alanına gelen protokol üyeleri protokoldeki yerini almadan şehidin yakınlarının yanına geldi. Burada şehidin annesi Zeynep Yağlı, babası Gaffur Yağlı, eşi Deniz Yağlı ve çocuklarına başsağlığı diledi. İl Müftüsü Şahin Yıldırım´ın kıldırdığı namazdan sonra şehidin cenazesi omuzlarda bir süre taşındıktan sonra cenaze arabasına kondu. Geniş güvenlik önleminin alındığı cami çevresinde camiye çıkan yollar ekipler tarafından arandı.

BABALARINA SON GÖREV

Tabutun cenaze aracına konuşu sırasında şehidin çocukları Damla ile Zeynep asker selamıyla babalarına son görevi yerine getirdi. Şehidin tabutunun konduğu cenaze arabasını törene katılanlarda yaya olarak takip etti. Yol boyunca çevredeki evlerden şehit için dua edildiği gözlendi. Ellerinde şehidin resmiyle yürüyüşe vatandaşlarda katıldı. Şehidin tabutu daha sonra cenaze aracından alınarak ailesinin isteği doğrultusunda toprağa verileceği Yuva Mezarlığına götürülmek üzere cenaze aracına kondu.

GENİŞ KATILIM OLDU

Şehidin cenaze törenine, ailesi ve yakınları, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, CHP Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önel, MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu ile tüm il yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ