?Devletle ortak olmam; yeter ki ülkemiz gelişsin?

?Devletle ortak olmam; yeter ki ülkemiz gelişsin?

KIRIKKALE ŞEHRİNİN KURULMASINDA EN ÖNEMLİ PAY SAHİPLERİNİN BAŞINDA GELEN HÜSEYİN KÂHYA, ADI VERİLEN PARKTA ANILDI

KIRIKKALE ŞEHRİNİN KURULMASINDA EN ÖNEMLİ PAY SAHİPLERİNİN BAŞINDA GELEN HÜSEYİN KÂHYA, ADI VERİLEN PARKTA ANILDI

?Devletle ortak olmam; yeter ki ülkemiz gelişsin?

Arazilerinin birçoğunu devlete başlayarak MKE´nin kurulmasına ve bu bölgede Kırıkkale şehrinin kurulmasına önemli ölçüde katkıda bulunan Hüseyin Kâhya (Hiçyılmaz), vefatının 83´üncü yıldönümünde, adı verilen parkta düzenlenen bir törenle anıldı.

PROGRAMA PROTOKOL DE KATILDI

Hüseyin Kâhya Parkında, Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Demiröz, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Rıfat Öcal ve çok sayıda davetlinin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

/resimler/2019-9/22/2339307069565.jpg

?HÜSEYİN KÂHYA, SADECE BİZİM DEĞİL, KIRIKKALE VE TÜM TÜRKİYE´NİN DEDESİDİR?

Programda, Hüseyin Kâhya Hiçyılmaz´ın torunu Hamide Hiçyılmaz Ataman bir konuşma yaptı. Ataman, yaptığı konuşmada, ?Hüseyin Kâhya dedemiz sadece bizim değil, Kırıkkale ve tüm Türkiye´nin dedesidir. 53 yıllık ömründe halkına hizmet etmek isteyen dedemiz, MKE´nin Kırıkkale´de kurulmasına yardımcı olmuş ve ortaklık teklifini, ´Devletle ortak olmam; yeter ki ülkemiz gelişsin´ diyerek reddetmiş olan dedemizle gurur duyuyoruz. Devletimiz, yaptığı hizmetlerden dolayı dedemizi takdir etmiştir? diye konuştu.

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

?İnsanlar bu sayede aş, iş buldu ve hâlâ binlerce insan bu fabrikalardan ekmek yemektedir? diyen, Hüseyin Kâhya´nın torunu Hamide Hiçyılmaz Ataman, ?Hüseyin Kâhya´nın ailesi olarak tek isteğimiz bu fabrikaların daha da donanımlı hale gelmesi. Başta Vali Yardımcımız Osman Akbaş´a, Belediye Başkan Yardımcımız Halil Danacı´ya ve bizi bu günde yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim? şeklinde konuştu.

?SADECE BİR BÖLGENİN DEĞİL, BİR ÜLKENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEYE KATKI SAĞLAMIŞTIR?

Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı ise yaptığı konuşmada, ?İnsanoğlu bu devirde ikinci evi nasıl alırım, arazilerimin sayısını nasıl arttırabilirim derdine düşmüşken, Hüseyin Kâhya dedemiz Makine ve Kimya Endüstri Kurumunun bu bölgede kurulması için arazilerini bağışlamıştır. Sadece bir bölgenin değil, bir ülkenin kaderini değiştirmeye katkı sağlamıştır? ifadelerine yer verdi.

?KIRIKKALE´NİN KURULUŞUNA ÖNDER OLAN KİŞİ??

Kırıkkale Vali Yardımcısı Osman Akbaş da törende yaptığı konuşmada, Hüseyin Kâhya´nın, Kurtuluş Savaşından yeni çıkmış, yorgun bir milletin yeniden kalkınması ve silah sanayinde kendi üretimini yapmasına vesile olmuş çok önemli isimlerden bir tanesi olduğunu söyledi. Hüseyin Kâhya´nın, Kırıkkale´nin kuruluşuna önder olan bir kişi olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı Osman Akbaş, ?Türkiye´nin savunma sanayii için çok önemli bir iş yapmıştır. Şu anda MKE, onun verdiği arazinin üzerinde kurulmuştur. Allah ondan razı olsun. Mekânı cennet olsun? dedi.

ADI VERİLEN OKULUN ÖĞRENCİLERİNDEN ?HİÇYILMAYAN ADAM? ORATORYOSU

Konuşmaların ardından program, Kur´an-ı Kerim tilaveti, Hüseyin Kâhya Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi tarafından Hüseyin Kâhya Hiçyılmaz´a yazılan şiir okunması, Hüseyin Kâhya YİBO tarafından hazırlanan şiir, tiyatro ve ?HİÇYILMAYAN ADAM? isimli oratoryo gösterisi, Âşık Müfit Aslan´ın şiirleri, aşure ve un helvası dağıtımı ve Hüseyin Kâhya´nın anısına fidan dikimiyle son buldu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı