Devletin omurgasını güvenlik güçleri oluşturur

Devletin omurgasını güvenlik güçleri oluşturur

Vali Ali Kolat, polislerin devletin kanun ve otoritesinin simgesi olduğunu belirterek, Polisler kanunların bekçileridir” dedi.Devletin omurgasını güvenlik teşkilatının oluşturduğunu belirten Kolat, hem Jandarma'nın hem de Polis Teşkilatı'nın önemli görev

 

OLAĞANÜSTÜ OLAYLAR YAŞANMIYOR

Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, Türk Polis Teşkilatı’nın 169. Yılı nedeniyle Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ı makamında ziyaret etti.

169 yıldır güvenin, huzurun ve barışın temsilcisi olan Türk Polis Teşkilatı içerisinde olmaktan gurur duyduğunu belirten Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kırıkkale’de olağanüstü olayların yaşanmadığını ve sakin bir şekilde asayişin sürdürüldüğünü söyledi.

Vali Ali Kolat ise, kendisinin de Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çeşitli görevler yaptığını belirterek, “Devletin omurgasını güvenlik güçleri oluşturur” dedi.

 

HUZUR VE GÜVEN VERİN

Kolat, güvenliği sağlayan ekiplerin her yere huzur ve güven getirmesi gerektiğini söyledi.  Polislerin vatandaşlar ile kısır çatışmalar içinde olmaları gerektiğini belirten Kolat, herkesin vatandaşa saygı duyması gerektiğini bildirdi.  Emniyet güçlerinin var olan güçlerini kötüye kullanmaması gerektiğini belirten Kolat, şehrin 43 ilin geçiş noktası olduğunu ve kaçakçılık ile mücadele de polislere önemli görevler düştüğünü ifade etti. Kolat, kaçak sigara konusunda güvenlik birimlerinin aktif çalışma yapması gerektiğini söyledi. Kaçak sigaranın terör örgütüne katkı sağladığını belirten Vali Kolat, örgütün en önemli geçim kaynağının kaçak sigara olduğunu, 43 ilin geçiş noktasında bulunan Kırıkkale’de kuş uçurtulmaması gerektiğini bildirdi.

 

VATANDAŞA SAYGI, DEVLETE KARŞI SAYGIDIR

Kolat konuşmasının devamında şu ifadeler yer verdi, “Emniyet teşkilatında görev yapan kişilerin vatandaşlarla iyi geçinmesi gerekir.  Var olan güçlerini kötüye kullanan polislerin olmaması gerekir. Vatandaşa saygı, devlete karşı saygıdır.  Halk ile kısır çatışmalar içine giren, halkı suçsuz yere alıkoyan polislerin teşkilatta yer almaması gerekiyor.  Bu konuda gelen şikayetleri değerlendireceğiz. Vatandaşlarımızın da huzur içinde şehrimizde yaşaması gerekir. Baktığımız zaman hem merkezde hem de ilçelerimizde önemli asayiş sorunları yok” dedi.

 

ONLARIN GÖREVİ HUZURU SAĞLAMAK

Kolat konuşmasında Türk Polisinin toplum içinde saygın bir yerinin olduğunu ve bu saygınlığını daima en üst seviyede tuttuğunu belirtti. Kolat konuşmasını şöyle sürdündü; “10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Türk Polis Teşkilatı halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanılması, huzur ve barışın korunması yönünde yaptığı çalışmalarla milletimizin takdirini kazanmış köklü bir teşkilatımızdır. Polisin temel görevi suç ve suçları önlemek, suçluları yakalayarak adalete teslim etmek;  toplumda huzur ve güveni sağlamaktır. En büyük temel dayanağı yasalar ve halkımızın kendisidir. Suç ve suçların önlenmesine yönelik emniyet güçlerimize yardımcı olunmasıyla sonuçlara daha hızlı ulaşılmakta; suçlular en kısa sürede yakalanarak adli makamlara teslim edilebilmektedir” diye konuştu.

 

FEDAKÂRLIKLA GÖREV YAPIYORLAR

Toplum destekli projelerin büyük bir başarı sağladığını belirten Kolat, “Vatandaşlarımıza yönelik Toplum Destekli Projelerde övgüye değer başarılar sağlanılmıştır. Emniyet hizmetlerinden halkımızın memnun kalması bizleri son derece mutlu etmiştir. Toplum Destekli Projeler kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünce şehit aileleriyle bir araya gelinmekte, mahalle sakinleriyle toplantılar yapılmakta, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızla toplantılar düzenlenerek huzurlu ve güvenli bir kentin oluşumuna katkı sağlanılmakta, herkesimin düşüncelerine değer verilmektedir. İnsanlarımızın, çocuklarımızın ve kentte yaşayan herkesin mutlu olması geleceğimiz yönünden önemlidir. Bu mutlulukta gece ve gündüz demeden büyük bir fedakarlıkla görev yapan emniyet güçlerimizin büyük payı olduğunu da unutmamak gerekir. Polislerimiz bu çalışmaları yaparken insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeden; kanun hâkimi yetini sağlamak için olayların üzerine kararlılıkla gitmekte; milletimizi ve ülkemizi tehdit eden her türlü unsurlarla mücadele etmektir” dedi.

 

BAZI OLAYLARI ENGELLEMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR

Kırıkkale’nin 19 şehit polisi bulunduğunu söyleyen Kolat, “Bu görevini ifa ederken yaralanmakta, sakat kalmakta hatta Şehit düşmektedir. Kırıkkale bu uğurda Şehit vermiş İller arasında yer almaktadır. İlimizde bu anlamda 19 Şehit Polisimiz ile 12 malul görevlimiz bulunmaktadır. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ailelerine sabır; gazi ve malullerimize ise sağlıklar diliyorum. İlimizde; MKEK fabrikaları, TÜPRAŞ Rafinerisi, OSB ile Kırıkkale Üniversitesi’nin yer alması nedeniyle güvenlik konusunda daha duyarlı olunmayı gerektirmektedir. Bu konuda gerek emniyetimizin gerekse Jandarma Komutanlığı’nın çalışmalarının takdire değer olduğunu belirtmek istiyorum. Buna rağmen bazı olayları engellemekte mümkün olmamaktadır” diye konuştu.

 

 

DEVLETİN OMURGASI GÜVENLİKTİR

Devletin omurgasının güvenlik hizmetleri olduğunu söyleyen Onar, “Polis otoritenin ve kanunun simgesidir. Türkiye’de güvenliği en üst düzeyde 169 yıldır sağlayan Emniyet Teşkilatı vatandaşların güvenliğini en iyi şekilde korumak için, çağın verdiği teknolojilerle her zaman hizmete hazırdır. Bu konuda gereken çalışmaları yaparak vatandaşlarımız güvenliğini sağlıyoruz” diye konuştu.

 

POLİSLİK MESLEĞİ SAYGIN BİR MESLEKTİR

Onar, polis mesleğinin önemli ve saygın bir meslek olduğunu söyledi. Her yıl katlanarak artan polis mesleği müracaatlarını örnek gösteren Onar, “Polislik mesleği saygın ve itibarlı bir meslektir. Baktığımız zaman her yıl polis olmak için milyonlarca kişi başvuru yapıyor. Emniyet camiasında yer almak için herkes elinden gelen çabayı gösteriyor. Bu da demek oluyor ki, polislik mesleği alanında en önemli mesleklerden birisidir” dedi.

 

OKUL ÖNLERİNDE ÖĞRENCİLERİMİZ HER ZAMAN GÜVENLİDİR

Okul önlerinde Emniyet ekiplerinin her zaman görev yaptığını ve bu konuda ellerinden gelen bütün gayretleri gösterdiklerini belirten Onar, Okul önlerinde güvenliğe önem verdiklerini söyledi. Onar yaptığı açıklamada, “Kırıkkale Merkez’de, her lisenin önünde polis ekiplerimiz oluyor ve öğrencilerin güvenliğini sağlıyor. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Öte yandan yine diğer ilçelerimizde görev yapan ekipler, okul önlerinde görevlerini yaparak güvenli eğitime katkı sağlıyor. Bizim amacımız hiçbir yerde güvenlik anlamında sorunun olmamasıdır. Bunu en asgari düzeye indirmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

 

GÜVENLİK SIKINTIMIZ YOK

Kırıkkale’nin güvenlik konusunda sıkıntısı olmadığını hatırlatan Onar, ilçelerde de huzur olduğunu söyledi. Onar, konuşmasının devamında, “Kırıkkale’nin güvenlik anlamında önemli bir sorununun olmadığını görüyoruz. Herkes huzurlu bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Kırıkkale güvenlik anlamında diğer illere örnek olabilecek bir çalışma yürütüyor. MOBESE takip sistemimiz ile her olaya müdahale şansımız artıyor. Öte yandan yine ilçelerimizde de huzurlu ve güvenli bir ortam var. Örneğin geçen sene Çelebi İlçesi’nde 20 adet olay meydana gelmiş. Bunların yarısı hafif ölçekli trafik kazasıdır. Asayiş bakımından ilçelerimizde bir sıkıntımız yok” dedi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ