Devletin mahalledeki gözü kulağı muhtarlardır

Devletin mahalledeki gözü kulağı muhtarlardır

Vali Ali Kolat, mahallelerde muhtarların önemli görevler üstlendiğini ve saygın bir görev üstlendiklerini söyledi. Kolat, mahallelerde bulunan yardıma muhtaç ailelerin belirlenmesinde muhtarların önemli rol oynadığını bildirdi.

ÖNEMLİ FAALİYETLER
Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Tekinay ve Merkez Köy ve Mahalle Muhtarları, Vali Ali Kolat’ı ziyaret etti.Dernek Başkanı Naci Tekinay, derneğin faaliyetleri hakkında verdiği bilgilerde; mahalle ve köy muhtarlarını hem kültürel hem de eğitim alanında seminerler verdiklerini söyledi. Muhtarlara bilgisayar kursu verdiklerini ayrıca kültürel anlamda bazı yerlere gezi düzenlediklerini dile getirdi.Vali Ali Kolat, mahallelerde muhtarların önemli görevler üstlendiğini ve saygın bir görev üstlendiklerini söyledi. Kolat, mahallelerde bulunan yardıma muhtaç ailelerin belirlenmesinde muhtarların önemli rol oynadığını bildirdi.

VATANDAŞLARLA YAKINDAN İLGİLENİN
Kolat konuşmasının devamında, “Eskiden muhtarlarımızın çok görevi vardı. Şimdi ise teknoloji ilerlediği için insanlar internet ortamında bilgilerine ulaşabiliyorlar. Tabi şimdi çok fazla görevleriniz yok. Ama şimdi de nüfus kaydıydı, nakil yerleşim yeri bildirimiydi, ikametgâh belgesiydi gibi belgeler var. Şimdi artık resmi kamu kurum ve kuruluşları TC Kimlik Numarasını girince bilgilerine ulaşıyorlar. Ama diğer taraftan da belediye ile ilgili ilişkileriniz oluyor. Yani mahallenin her türlü işte elektriği, suyu, alt yapı işleri gibi o tür işlerle ilgili vatandaşlar sizleri daha yakın görüyor.”

SİZLER ARACI OLUYORSUNUZ
“Sizlere müracaat ediyorlar ve siz de aracı oluyorsunuz. Yine mahallenin vazgeçilmesi muhtarlardır. Sizler mahallenin duayenisiniz. Eskiden beri de muhtarlarımız demokrasinin ilk adımıdır. Yani sizlerin gayreti, sizlerin çabası bizim işimizi de belediyenin işini de kolaylaştırıyor. Mahallemizde bir fakir varsa, bir perişan varsa, bir mağdur varsa, sonra okula gitmeyen birileri varsa, sakat, elinden tutulması gereken birileri varsa, okuma yazma bilmeyen varsa muhtarlarımız onlarla ilgileniyorlar. Bizlere ulaştırıyorsunuz. Diğer kurumlara ulaştırıyorsunuz. Hep birlikte vatandaşımızın memnuniyeti için çalışıyoruz. Allah hepimize kolaylıklar versin.” Dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ