Devletin verdiği imkânı kullanın

Devletin verdiği imkânı kullanın

BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI MÜSTEŞARI ERSAN ASLAN, KOSGEB ÇALIŞANLARINA VE BANKA MÜDÜRLERİNE TALİMAT VERDİ

BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI MÜSTEŞARI ERSAN ASLAN, KOSGEB ÇALIŞANLARINA VE BANKA MÜDÜRLERİNE TALİMAT VERDİ

Devletin verdiği imkânı kullanın

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan,  KOSGEB kredilerinden yararlanan esnafların kredilerini alması gerektiğini ve bu konuda KOSGEB´in çalışma yapması gerektiğini söyledi. Aslan, devletin esnaflara bir söz verdiğini ve bu sözün yerine getirilmesi için gerekirse, devletin araçlarının ve imkânlarının kullanılması gerektiğini kaydetti.

KIRIKKALE´DE KOSGEB ÇALIŞMALARI

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Kırıkkale Sanayisinin sorunları ile ilgili değerlendirme toplantısı için Kırıkkale´ye geldi. Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Aslan, Kırıkkale´de KOSGEB çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Aslan, devletin esnaflara bir söz verdiğini ve bu sözün yerine getirilmesi için gerekirse, devletin araçlarının ve imkânlarının kullanılması gerektiğini kaydetti. KOSGEB desteği kapsamında Kırıkkale´de 2 bin 26 işletmeden Bin 833 işletmeye başvuru çıktığını belirten Aslan, 727 işletmenin bankalarla görüşme yaptığını bildirdi.

DESTEK ÖDEMESİ GERÇEKLEŞİYOR

Aslan konuşmasının devamında, ?30 Mart 2017 tarihi itibariyle Kırıkkale ilimizde destek almaya hak kazanan 2 Bin 26 işletmeden bin 833 işletme başvuru çıktısını almıştır. 727 işletme bankalarla kredi görüşmesine başlamıştır. Bankalar tarafından değerlendirmesi devam eden işletme sayısı 78, bankalar tarafından aktif kredi bekleyen işletme sayısı ise 725´dir. Kırıkkale ilimizde 30 Mart 2017 itibariyle Kredi kullandırması tamamlanan işletme sayısı 295´dir.KOSGEB Destek Programları kapsamında 2003-2016 yılları arasında Kırıkkale´de 729 işletmeye toplam 7 Milyon 711 Bin 337 TL tutarında destek ödemesi gerçekleştirilmiştir? dedi.

YATIRIM ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

Aslan konuşmasının devamında, ?Bugün Kırıkkale´ye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının başlatmış olduğu yatırım ve desteklerin gelişmesini gözlemek ve var ise sorunları bizzat dinlemek üzere geldik. Buradaki konularımız, Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Üniversitem izdeki Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve sıcak gündemimiz olan KOSGEB Sıfır faizli kredi desteğidir. Silah İhtisas OSB´de altyapı ikmal ve yapım işi % 70 tamamlanmıştır. OSB yollarına ait temel yol ve kaldırım parke imalatları yapımına başlanacaktır. Elektrik ve Telekom altyapı yapım işi çalışmaları devam etmektedir. Trafo binaları yapılmış olup, işin % 15´ine tekabül etmektedir. Diğer çalışmalar sürdürülmektedir.?

SOS ÖNEM KAZANDI

?Silah OSB Doğalgaz altyapı işi ihalesi için İl Özel İdaresine başvuru yapılmış, Nisan 2017 ihalesine çıkılacak olup, yılsonuna doğru işin bitirilmesi planlanmaktadır. Parsel tahsislerinin yapılmasının önünde herhangi bir engel yoktur. Ortakları Arasında MKE, TÜBİTAK ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı gibi gözde kurumlarımızın bulunduğu TEKNOPARK 2013 yılında kurulmuştur. Yapım işi Bakanlığımızca üstlenilen 80 Ar-Ge ofisinin yer alacağı Kırıkkale Teknopark ve Kuluçka Merkezi binası inşaatının 2017 yılı Temmuz ayında bitirilmesi planlanmaktadır. Geçici olarak tahsis edilen ofislerde şu anda 15 firma faaliyet göstermektedir.?

KOBİLERE DESTEK SAĞLIYORUZ

?Hükümetimizin temel amaçlarından olan KOBİ´lerin rekabet güçlerini artırarak ekonomik büyümeye daha fazla katkı vermelerini teşvik etmek ve ihtiyaç duydukları finansmana erişmelerine imkân vermek üzere hazırlanan 2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği uygulanmaya başlamıştır. Türkiye genelinde 460 Bin 167 işletme bütçe imkânları çerçevesinde Bankalardan 20 Bin ile 50 Bin TL arasında ilk yılı geri ödemesiz toplam 36 ay vadeli faizsiz kredi kullanabileceklerdir. Firmalarımızın hem KOSGEB´de hem de bankalarda işlerini daha kolay yapabilmeleri ve hizmete kolay ulaşabilmeleri için KOSGEB birimlerimiz hafta sonu dâhil çalışmaktadır.?

FİRMALARIN İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRIN

?Başkanlığından 100 arkadaşımız illere görevlendirilerek firmalarımızın işlerinin kolaylaştırılması sağlamaktadır. Bunun yanında Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürlükleri de gerekli desteği vermekteler. Türkiye genelinde bugün saat 10.00 itibariyle 91 bin 713 firmamız kredilerini kullanmış, 118 bin 347 firmamızın da kredileri hazır olup, bankalara gittikleri takdirde hak ettikleri meblağı alabileceklerdir. 7 Milyon 300 bin TL faizsiz kredi kullanacaklardır. Bu krediler için 10 Milyon 869 bin 540 TL faiz tutarı KOSGEB tarafından karşılanacaktır. Bürokrasinin azaltılması anlamında KOBİ Beyannamesi için gerekli olan sanayi veya ticaret sicil gazetesini firmalarımızdan istemeyip, bürokrasinin azaltılması ve mevzuatın sadeleştirilmesi kapsamında elektronik olarak temin ettik.?

ZAMAN KAYBETMEYE GEREK YOK

?Hiç bir başvuru sahibi bu belgeyi almak için zaman kaybetmesine gerek yok. Diğer belge olan imza sirküleri ise işlemlerini bankada bitirdikten sonra KOSGEB müdürlüğüne teslim edilecektir. Bunun anlamı KOSGEB tarafında bekleyen herhangi bir evraka dayalı işlemin olmadığıdır. Bir önemli husus da işlerinin yoğunluğundan gelemeyen esnaf ve sanayicimizin ayağına giderek işlemlerin yapıldığıdır. KOSGEB müdürlüğüne gelemeyen esnafımızı ise devletin araçları alıp, işlemlerini yaptırmaktadır. KOSGEB´in ve Bilim Sanayi Teknoloji il müdürlüklerinin bütün personeli esnaf ve sanayicimizin emrindedir. Esnafımız ve sanayicimiz hazır olan kredilerini almak için mutlaka bankalarımızı ziyaret etmelidir? dedi.

10 DESTEK TÜRÜ BULUNUYOR

KOSGEB Başkanı Biçer de kurum olarak kredinin dışında 10 değişik destek türlerinin bulunduğunu, işletmelerin kuruluşundan yurt dışına açılmasına, ihracat yapmasına kadar belirli periyotlarda, belirli süreçleri değişik programlarla desteklediklerini kaydetti. Kredi faiz programında 2016 yılına kadar 11 milyar liranın üzerinde kredi hacmi oluşturulduğunu anlatan Biçer, "Yani bizim bankalara faizini ödeyip, faizsiz olarak bankalardan işletmelerimizin kullandığı kredi hacmi aşağı yukarı 11 milyarın üzerinde. Bizim sadece bu destek programıyla bir seferde verdiğimiz kredi hacmi aşağı yukarı o kadar. Bu son yaptığımız programın bir önceliği vardı. Başbakanımızın aralık ayında deklare ettiği 15 bin KOBİ´ye 50 bin liraya kadar faizsiz kredi büyük ölçüde tamamlandı. Başvuru sayısının çok olması hasebiyle yeni bir program başlandı. Yeni programda şu anda 91 binin üzerindeki işletmeye kredi kullandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.

FETÖ´NÜN KOSGEB´DEN İSTİFADESİ BİLİNİYOR

Biçer, bir gazetecinin FETÖ üyelerinin KOSGEB desteği ile yurt dışı gezilerine katıldığı ve bununla ilgili çalışmalarının olup olmadığına ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi: "FETÖ´nün KOSGEB´den istifadesi biliniyor. Ama bunun nasıl olduğuna bakmak lazım. Bütün destekler FETÖ´ye gitti gibi bir genelleme yanlış olur. Yurt dışı gezilerine firmalar kendileri katılamıyor. Bir organizasyon dâhilinde katılıyorlar. Değişik odaları, sivil toplum kuruluşlarını yetkilendiriyoruz. Söz gelimi 10 işletme olunca yurt dışına gidebiliyorlar. Gittiklerinde harcamaları kendileri yapıp iadelerini alıyorlar. Geziye katılanlar arasında tabi ki terör örgütüne bağlantısı, irtibatı olanlar olabilir. Bunlar tek tek inceleniyor. Eğer yasal olmayan bir şekilde destek almışlarsa hem kendi hem bakanlığımızın müfettişleri hem de cumhuriyet savcıları kanalıyla bu işleri belirli bir noktaya getirdik."



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı