Devlet Yoksulun Yanında

Devlet Yoksulun Yanında

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Özel Değirmenci Bakım Merkezini ziyaret etti. Vali Kolat, merkezin toplum için önemli yer olduğunu, burada kalan 67 kişinin her türlü ihtiyacının karşılandığını ve hiçbir serzenişin o

TEK TEK KATLARI İNCELEDİ

Kırıkkale’nin Aşağımahmutlar köyünde bulunan bedensel, zihinsel ve ruhsal engellilerin bakımı yapılan, Özel Değirmenci Bakım Merkezi ziyaretine İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Şanlı, Bakım Merkezi Sorumlu Müdürü Asuman Tıraş, Merkez Müdürü Talat Akbulut ve merkez çalışanları hazır bulundu.

76 KİŞİ KALIYOR

Aile sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Şanlı, merkezde bakıma muhtaç ruhsal, bedensel ve zihinsel 67 engelliye yatılı ve sürekli hizmet verilmekte olduğunu bakım hizmeti alan engellilerimizden 39 u erkek 28 i bayan hasta bulunduğunu açıkladı.

SOSYAL FAALİYETLER YAPILIYOR

Şanlı “ Bu engellilerimizin yemeklerinin yedirilmesi, el yüz temizliği, banyolarının yaptırılması giydirilmesi ve tüm ihtiyaçlarının görülmesi kurumumuzda çalışan 26 bakım personeli tarafından yapılmaktadır. Ayrıca kurumumuzda 2 sosyal hizmet uzmanı, 1 çocuk gelişimci, 3 hemşire, 1 sorumlu müdür, 1 işletme müdürü görev yapmaktadır. Halk eğitim merkezimizden 2 el sanatları öğretmeni görevlendirilmiştir. Bazı engellilerimiz rehabilitasyon merkezlerine gönderildiği gibi, ailesi ziyarete gelmeyen engellilerimizi hemşire ve sosyal hizmet uzmanlarımız nezaretinde evlerine ziyarete götürülmektedirler. Haftanın belirli günlerinde şehir merkezinde pastanelere, kafeteryalara götürülerek toplum içerisine girmeleri sağlanmaktadır” ifadesini kullandı

DEVLETİMİZ YANLARINDA

Vali Ali Kolat, Merkezde devletin ciddi manada sosyal sorumluluk üstlendiğinin görüldüğünü ve sosyal devlet olmanın gereklerinin yerine getirildiğini söyledi. Vali Kolat “Burada da 67 kişi kalıyor. Düşünün; devlet bunlara sahip çıkmasaydı; bunlar sokakta olacaklardı, evlerinde olacaklardı. Toplum bundan rahatsız olacaktı, aileler ciddi manada rahatsız olacaktı, kendileri rahatsız olacaktı. Ama burada hiç olmazsa gözetim ve denetim altında tedavi imkânı oluyor. Beslenme imkânı oluyor, temizlik imkânları da son derece önemli. Burası hakikaten önemli bir merkez. Tabi biz sağlıklı ve engelsiz bir toplum arzu ediyoruz. Ama engelsiz de olunmuyor, sağlık ihtiyacı her zaman duyuluyor. Bunlar olduğu sürece bu tür kurumlarından vazgeçilmezliği ortada. Arkadaşlara teşekkür ediyorum. İşin hakkını vermek gerekiyor, ben şahsen memnun oldum. Ben 2 yıldır buradayım ve burası ile ilgili olarak en ufak bir şikâyet ve serzeniş gelmedi” diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü