Devlet olarak vatandaşa hizmet etmek görevimiz

Devlet olarak vatandaşa hizmet etmek görevimiz

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Bahşılı İlçesi'nde ve ilçeye bağlı köylerde incelemelerde bulundu. Kolat vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinledi. Kolat, Vatandaşa hizmet etmek birinci görevimiz” dedi.

BÜROKRATLAR EŞLİK ETTİ

Vali Ali Kolat’ın başkanlığında ziyarette İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ve diğer yetkililer bulundu. Kolet ilçede önce Kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakam’dan ilçe hakkında bilgi aldı

YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

İlk olarak, Bahşılı Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Kolat ve beraberindeki heyet, burada İlçe Kaymakamı Harun Ersin Polat ve kaymakamlık çalışanları tarafından karşılandı. Kolat, kaymakamlıkta incelemelerde bulunarak İlçe Kaymakamı Harun Ersin Polat’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kolat, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2014 yılı Teknik Destek Programı kapsamında ve Bahşılı Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Bahşılı Proje Yazma Kapasitesinin Artırılması” projesi kapsamında Proje Döngüsü Yönetim konulu eğitim faaliyetlerine katılanlara katılım belgesi verdi.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE HEDİYE VERDİ

Ayrca, Bahşılı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler Projesi” kapsamında Barbaros İlköğretim öğrencisi Gizem Gençoğlu adlı öğrenciye Kolat, hediye verdi. Bahşılı Kaymakamlığı ziyaretinden sonra Vali Kolat ve beraberindekiler, Bahşılı Belediyesini ziyaret etti. Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar, belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Daha sonra, Kolat, Bahşılı ilçesinde özel bir müteşebbis tarafından faaliyete geçirilen sebze serasını gezerek üretilen ürünler hakkında bilgiler aldı. Kolat, Bahşılı TOKİ inşaatında da incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı. Ayrıca Kolat,  Bahşılı ilçesinde faaliyet gösteren Rezdil Tekstil firmasını ziyaret ederek, firma çalışanlarıyla bir süre sohbet etti.

YENİ YOLDA İNCELEME YAPTI  

Rezdil Tekstilin gezilmesinden sonra Vali Kolat ve beraberindekiler, Bahşılı-Karakeçili-Kulu yolunda incelemelerde bulundu. Buradaki çalışmaları yakından inceleyen Kolat, firma yetkililerinden bilgiler aldı. Daha sonra, Karaahmetli köyünü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Karaahmetli Tabiat Parkını ziyaret etti. Kolat, Tabiat Parkının tamamen faaliyete geçmesiyle ilimiz için önemli bir turizm alanı olacağını ifade ederek parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

KARAAHMETLİ’DE AĞAÇ DİKTİ

Kolat, Karaahmetli köyünü ziyaretinden sonra, Karaahmetli-Sarıkaya köyü yolu üzerinde bulunan araziye ağaç dikimi gerçekleştirildi. Verilen bilgilerde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen kısa adı ÇATAK olan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı kapsamında ilimize 2014 yılında 5 bin dekar destekleme alanı tahsis edildiği belirtildi. Ayrıca ÇATAK projesi ile çiftçilere anıza ekim, taş toplama, gübreleme ve setleme şeklinde uygulamalar yaptırılarak tarım arazilerinin korunmasının amaçlandığı dile getirildi.

KÖYLERİ ZİYARET ETTİ

Son olarak Vali Kolat ve beraberindekiler, Bahşılı ilçesine bağlı Küçüksarıkaya ve Büyüksarıkaya köylerini ziyaret etti. Burada köylülerle bir süre sohbet edilerek köylülerin sorunlarını dinlendi. Bahşılı ziyareti sonrası Vali Kolat, “Bugün Bahşılı ilçesini ziyaret ettik. Burada yapılan çalışmaları yerinde görmek istedik. Bahşılı hızla gelişen çok güzel bir ilçemiz. Burada bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız el birliği ile ilçemize hizmet ediyor. Bizde Valilik olarak elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. Ayrıca Bahşılı ilçemize bağlı Karaahmetli, Küçüksarıkaya ve Büyüksarıkaya köylerini de ziyaret ettik. Karaahmetli köyünde bulunan Karaahmetli Tabiat Parkının piknik yerleri ve manzarası çok güzel. Vatandaşlarımız rahatlıkla bu parka gelip, güzel vakit geçirebilirler. Daha önce de söylediğim gibi, bizim bütün amacımız köylerimizi daha iyi yaşanabilir bir hale getirmektir. Bu anlamda bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız ile elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum“ dedi.



İLHAT
30.11.2014 13:41:42
DİKİLEN AGAÇLAR 6AY SONRA KURUR. YERİNE TEKRAR BASIN ÖNÜNDE YENİDEN DİKİM TÖRENİ YAPILIR. BU ZAMANA KADAR DİKİLEN AGAÇLAR TUTSAYDI TÜRKİYE ORMANDAN GEÇİLMEZDİ.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü