Devlet üç beş çapulcunun üstesinden gelecektir

Devlet üç beş çapulcunun üstesinden gelecektir

"KÖYLERİMİZ ESKİYE GÖRE ÇOK İYİ DURUMDA"

Devlet üç beş çapulcunun üstesinden gelecektir

Sulakyurt İlçesi´ne bağlı Koru Köyü´nde bugün, 1. Bal Şenliği düzenlendi. Şenlikte konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ülkenin sıkıntılı süreçten geçtiğini ifade ederek, ?Türkiye Cumhuriyeti Selçuklusuyla, Osmanlısıyla büyük devlet olma özelliğini göstermiştir. Bugün de devletimiz, üç beş çapulcunun üstesinden gelecektir? dedi.

KÖYLERİMİZ ESKİYE GÖRE ÇOK İYİ DURUMDA

Açılışta konuşan Vali Ali Kolat şunları söyledi: ?Bu güzel ortamda sizlerle bir arada olmak beni son derece mutlu etti. Böyle güzel bir festivale katkı sağladıkları için, Türkiye Arıcılar Birliği Merkezi Başkanımıza ve Köy Muhtarımıza teşekkür ediyorum. Onlar da sağ olsunlar gerekli desteği veriyorlar. Bal konusunda üreticilerimiz istedikten sonra, çok güzel çalışmalar yapılıyor. Maalesef, köylerimizden büyük şehirlere göç verildiğinden, tarım alanında bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor. Bizler, köylerimizi daha yaşanabilir bir hale getirebilmek için, şehirlerdeki imkânları da burada sağlayabilmek için, devlet olarak, hükümet olarak, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Alt yapı çalışmalarımız ve yollarımız ile ilgili sorunları çözüyoruz. Allah´a şükür köylerimiz eskiye göre çok iyi durumda. Ama bizler yaptığımız bu çalışmalarla yetinmiyoruz.?

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

?Biz gençlerimizi köylere çekebilmek için her türlü ortamı hazırlıyoruz. Gençlerimiz tekrar köylerine geldiğinde, buralar daha güzel olacak ve canlanacak. Artık köylerimizde yaşanabilecek ortamlar var. Tarım alanlarımızı yeterince değerlendiremiyoruz. Tarım ve hayvancılık alanlarında yeterince üretim sağlayamıyoruz. Bu sorunları çözebilmek için de gençlerimizin katkı sağlamaları lazım. Lütfen köylerinizle bağlantılarınızı koparmayın. Burada da bir eviniz olsun. Biz kamu kurum ve kuruluşları olarak, her zaman kapımız sizlere açıktır. Bizlere internet ortamında ve telefonla ulaşabilirsiniz. Sizlere her türlü desteği vermeye hazırız.?

BERABERLİĞİMİZ ŞER ODAKLARININ ÜSTESİNDEN GELECEKTİR

?Son zamanlarda ülkemiz, çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Şer odakları ülkemizi bölüp parçalamak için her türlü hainliği yapıyorlar. Ama bizim, birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz, bu şer odaklarının üstesinden gelecektir. Türkiye Cumhuriyeti Selçuklusuyla, Osmanlısıyla büyük devlet olma özelliğini göstermiştir. Bugün de devletimiz, üç beş çapulcunun üstesinden gelecektir. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Geride kalanlarına sabırlar diliyorum. Bu organizasyonda emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.?

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ

Programda daha sonra, bal üreticiliği konusunda dereceye giren çiftçilere, Vali Kolat, Sulakyurt Kaymakamı Fikret Dağ ve Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik tarafından, hediyeler verildi. Üreticilere hediyelerin verilmesinin ardından, Vali Kolat, şenlik alanındaki bal stantlarını tek tek gezerek üreticilerinden, bal yetiştiriciliği hakkında çeşitli bilgiler aldı.

GENİŞ KATILIM

Düzenlenen Bal Şenliğine; Vali Sayın Ali Kolat, Sulakyurt Kaymakamı Fikret Dağ, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Sabri Köyük, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Atanur Aydın, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaç, Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bahri Yılmaz,  davetliler ve vatandaşlar katıldı.

YOL YAPIM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Sulakyurt Koru köyü 1.Bal Şenliği programının ardından, Vali Ali Kolat ve beraberindekiler İl Özel İdaresi tarafından yapılan Sulakyurt ilçesine bağlı, köy yollarının yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Kolat burada çalışan işçilerle sohbet ederek, onlara kolaylıklar diledi. Son olarak, Vali Ali Kolat, köy yolu üzerinde çalışan vatandaşları da ziyaret ederek, onlarla bir süre sohbet etti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı