Devlet sıcak elini uzattı

Devlet sıcak elini uzattı

SULAKYURT´UN ORMANLARINDA MANGAL KÖMÜRÜ ÜRETEN AİLELERİN ÇOCUKLARI CAHİL KALMAYACAK

SULAKYURT´UN ORMANLARINDA MANGAL KÖMÜRÜ ÜRETEN AİLELERİN ÇOCUKLARI CAHİL KALMAYACAK

Devlet sıcak elini uzattı

Diyarbakır, Mardin gibi çeşitli illerden mangal kömürü üretiminde çalışmak için Kırıkkale´ye gelen ailelerin eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan çocukları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün girişimiyle yeniden okullu oldu.

SOĞUK KIŞI ÇADIRDA GEÇİRİYORLAR

Soğuk kış günlerine ve olumsuz hava şartlarına rağmen çocuklarının eğitimlerine devam etmesi için gerekli girişimlerde bulunan aileler, Sulakyurt Kaymakamlığının da desteğiyle çocuklarını okula gönderiyor.

ORMANDA YOLLAR AÇILDI

Çocukların eğitimi için ormanlık alanın yollarını düzelttirerek taşımalı eğitim kapsamında 10 öğrencinin servisle okula gitmesini sağlayan kaymakamlık, çocuklara giyim, ailelere de gıda yardımında bulunuyor. Kaymakam Yunus Emre Vural, devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunu söyledi.

EKMEKLERİNİ BU YOLLA KAZANIYORLAR

İşçi ailelerinin mangal kömürü üretimiyle geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını belirten Vural, "Aynı zamanda ilk, orta ve liseye giden yaklaşık 15-20 öğrenci de bu alanda kalıyor. Aileleri tebrik ediyorum. Çocuklarının eğitimi için çok zor şartlarda çok önemli işler yapıyorlar. Biz de devlet olarak her zaman ve her yerde yanlarında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bizim için ormanın içinde de olsa dağın başında da olsa vatandaşımız başımızın üstündedir. Her zaman, her yerde ve her şartta gerekenleri yaparız. Bugün kendilerinden birkaç sorun dinledik. Burada yaşayacakları en ufak problemi bizimle paylaşmalarını istedik."

MESELE SADECE EĞİTİM DEĞİL

Vural, sadece eğitim değil, sağlık, giyim, barınma ve yaşayabilecekleri her problemde ailelerin yanında olduklarını dile getirerek, "Kendileri bizim misafirimizdir. Ekmeğini taştan çıkaran bir aile. Gerçekten memleketimizin insanlarına örnek teşkil ediyorlar. Bundan sonraki süreçte hayırlı kazançlar diliyor ve yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

BİZ OKUMADIK ONLAR OKUSUN

İşçilerden İlhan Çağur da, "Benim okuma hayalim vardı ama okuyamadım. 4 çocuğumu okula gönderiyorum ve onları okutmak istiyorum. Kaymakamlık, çocuklarımız için taşımalı sistem yaptı. Allah razı olsun. Çocuklarımıza önem verdiği için teşekkür ederim" dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü