Dershanelerin kapatılması bizi de etkiler

Dershanelerin kapatılması bizi de etkiler

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Kürşat Gürtemel, dershanelerin kapatılmak istenmesinin teşebbüs hürriyetine aykırı olduğunu söyledi. Gürtemel, konunun ekonomik boyutunun kendilerini de etkilediğini bildirdi.

YANLIŞ BİR KARAR
Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Kürşat Gürtemel, dershanelerin kapatılmasının yanlış bir karar olacağını söyledi.
Konunun her kesimi etkileyeceğini belirten Gürtemel konuşmasını devamında “Dershanelerin kapatılması Anayasa teminatı altındaki teşebbüs hürriyetiyle çelişmekte olup, bu tür davranışlar özel teşebbüsün girişimlerini bundan sonraki süreçlerde olumsuz yönde etkileyecektir. Kırıkkale SMMM odası olarak Dershanelerin kapatılması konusunun siyasi boyutundan ziyade ekonomik boyutu odamızı yakından ilgilendirmektedir”

İŞSİZLİK KADROSU GENİŞLER
“Dershanelerin kapatılması; dershanelerin açılması esnasında yapılan emeğin yanı sıra maddi yatırımların heba olmasına neden olacaktır.
Bu sektörde çalışan ve ekmeğini kazanan 50-60 bin öğretmen ve personelin işsizlik ordusuna ilave edilmesi demektir. Öğretmen ve personele yapılan ödemelerden devlet kasasına giren KDV, STOPAJ GELİR, SİGORTA PRİMLERİ ve yıllık GELİR ve KURUMLAR vergisinden vazgeçileceği anlamına gelmektedir. Mevcut dershanelerin çoğunun özel okula dönüşmesi fiziki olarak elverişli olmadığından dershanelerin kapatılması sonucunda dershane sahiplerinin piyasaya, bankalara ve devlete olan borçlarının nasıl ödeneceği bilinmemektedir”

KIDEM VE İHBAR TAZMİNATLARI
“Öte yandan dershanelerde çalışan personellerin kıdem ve ihbar tazminatlarının dershane sahiplerine yük getireceği, kapatılan dershanelere ait öğretmenlerin devlet kadrosuna alınması durumunda bile devlet bütçesine gelecek ilave yükün nasıl temin edileceği bunun karşılanması için zaten zor durumda esnaf ve ücretli kesimine yeni vergi yükleri getirip getirmeyeceği soru işaretidir.
Yukarıda belirtilen hususların çözümünde tarafların uzlaşı içerisinde olmasını hem devlete hem de özel teşebbüse yük getirmemesini, kamuoyunu sürekli meşgul eden bu konunun bir an önce toplumsal uzlaşıyla çözülerek gündemden düşürülmesi gerektiğini düşünmekteyiz” dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti