Dershanelerin kapatılmak istenmesine karşıyız

Dershanelerin kapatılmak istenmesine karşıyız

Kırıkkale Eğitimciler Derneği (KEDER) Başkanı Ramazan Gögüş, dershanelerin kanun zoruyla kapatılmak istenmesine karşı olduklarını söyledi. Dershanelerin eğitim vermenin yanında, öğrencilerin, kişisel, sosyal ve ahlaki yönden yetişmesinde önemli rol oyna


DERSHANELER İHTİYAÇTIR
Dershanelerin ihtiyaç olduğunu ve kapatılmasının kesin bir çözüm olmayacağına vurgu yapan Gögüş, "Dershaneler ülkemizde eğitim sisteminin bir sonucu olarak ihtiyaçtan ortaya çıkmıştır. Dershane sisteminin normal eğitim sistemine entegre edilmesi tartışılabilir. Ancak bu durum dershane gibi işletme sahipleri gibi bütün paydaşları yakından ilgilendiriyor. Asıl görüşülmesi ve tartışılması gereken kişiler öğretmenler, veli ve öğrencilerdir. Hatta sivil toplum kuruluşlarını da sorulmalıdır. Eğitimde öncelik dershanelerin kapatılmasına yer verilmemelidir. Acaba eğitimin kalitesini nasıl artırabiliriz.? Sorusunun cevabı aranmalıdır.”dedi.

EĞİTİM SİSTEMİNE KATKI SAĞLIYOR
Dershanelerin eğitim sisteminde birçok yönden hizmet ettiğini belirten Gögüş, “Herhangi bir kamuoyu yoklaması yapılmadan, uzman kişilerce tartışılmadan yapılacak ve alınacak her bir karar velileri, öğrencileri, eğitim sistemini, okulları, öğretmenler ile birlikte dershanelerde çalışan insanları sıkıntıya sokacaktır. Eğitimde yapılacak ufak bir hatanın bile yüzyıllar boyunca süreceği aşikârdır. Bu nedenle günlerdir kamuoyu gereksiz yere tartışmalara sürükleniyor. Bu durumdan toplumun her kesimi rahatsızlık duyuyor. Eğitimde sisteminde yapılacak bu değişiklik, yani dershaneleri kapatmak yarardan çok Türkiye’ye çok büyük zararlar verecektir. Dershaneler bir ihtiyaçtan doğmuştur. Dershanelerin önüne engel konularak kapatılması çocuklarımızın geleceğine yönelik yapılan bir hatadır. Bu hatadan devlet büyüklerimizin döneceğini temenni ediyorum." diye konuştu.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti