Ders zili bugün çalıyor

Ders zili bugün çalıyor

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına 2447 derslik, 54 bin 126 öğrenci 3100 öğretmen kadrosuyla başladıklarını söyledi. Eğitim yılının başarılı geçmesi için gereken çalışmaları yaptıklarını belirten Okur, proje ve çalışmala

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

İl Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının başlangıcı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında öğretmen, veli ve öğrencilere seslenen İl Müdürü Okur, “Uzun bir yaz tatilinden sonra geleceğe umutla bakmamızı sağlayan ilim ve irfan yuvalarımızda tekrar buluşmanın sevincini yaşıyoruz. Okul öncesi ve ilköğretim birinci sınıf öğrencilerimiz 9 Eylül tarihi itibariyle eğitim öğretime başladılar. Bugün ise tüm okullarımız büyük bir heyecanla eğitim öğretime başlamaktadır. 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilimizde; 241 kurumumuzda, 2447 derslik, 54126 öğrenci, 3100 öğretmen kadromuzla öğretim yılma başlamış bulunmaktayız.”

ATATÜRK’ÜN İZİNDE

“Eğitim ve öğretim, millet olmanın, bayındır bir vatan kurmanın temel şartıdır” diyen Büyük Önder Atatürk, “Milli Eğitimin gayesi yalnız hükümete memur yetiştirmek değil, daha çok memlekete ahlâklı, karakterli, cumhuriyetçi, inkılâpçı, olumlu, atılgan, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, dürüst, düşünceli, iradeli, hayatta rastlayacağı engelleri aşmaya kudretli, karakter sahibi genç yetiştirmektir. Bunun için de öğretim programlan ve sistemleri ona göre düzenlenmelidir.”diyen Büyük Önderin bu ifadeleri eğitim sistemimizin temelini oluşturmaktadır.”

GELİŞMİŞ TOPLUMLARI İZLEMELİYİZ

“AB üyesi ülkelerde 18-65 yaş aralığındaki nüfusun en az % 85’inin lise mezunu olmasını sağlama hedefi 2010 yılında revize edilerek 2020 yılına kadar nüfusun % 90’ının en az lise mezunu olma hedefi öngörülmüştür. Ülkemiz genelinde ise sadece % 28’inin ortaöğretim mezunu olduğu dikkate alınırsa zorunlu eğitim süresinin 12 yıla çıkarılması önemli bir dönüm noktası olarak kabul etmemiz gerekir. Kademelendirme bireyleri özgürleştiren, tercih ve hedef değiştirmeye fırsat veren, seçme hakkıtanıyan, farklılıklara imkan veren ve farklı seçenekler sunan esnek bir yapı getirmiştir. İlk 4 yıl süreli ilkokul, öğrencilerin çevreye duyarlılıklarını artıracak becerilerini geliştirecek, sosyalleşmelerini sağlayacak ve temel yaşam kurallarını öğrenecekleri bir yapıyı; ikinci 4 yıl süreli ortaokul, bilgiye erişim ve bilgiyi kullanma amaçlı seçmeli derslerin alınacağı bir yapıyı; üçüncü 4 yıl süreli liseler (genel, mesleki, teknik) bilgiye erişim, bilgiyi kullanma, hayata ve bir üst öğrenim olan üniversite eğitimine hazırlanacağı zorunlu eğitim yapısını getirmektedir.”

HASRET BUGÜN BİTİYOR

“Bu mutlu günde okullarınıza, arkadaşlarınıza ve öğretmenlerinize kavuştunuz. Okullar sizlerin hem çocukluğunuzu yaşadığınız hem de sizleri aşama aşama hayata hazırlayan ikinci yuvalarınızdır. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Çünkü bu ülkenin geleceği sizin yetişme tarzınıza göre şekillenecektir. Çağımızda teknolojik gelişmeler, kas gücü yerine beyin gücünün önemini ortaya çıkarmış, bilgiyi sorgulayan, kullanan ve yeni teknolojiler üreten insan gücü ihtiyacını ön plana çıkarmıştır. Bir ülkenin kalkınmasının temel şartlarından birisi, nitelikli insan gücüdür. Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan siz öğrencilerimizi, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için, tüm imkânlarımızı sizlerin hizmetine sunma çabası içindeyiz. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılında sizlere başarılar diliyorum” dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti