Derdimizi kime anlatacağız?”

 Derdimizi kime anlatacağız?”

KAYIP ŞEHİDİN İZİNDE 30 YIL...

Derdimizi kime anlatacağız?”

1985 yılında tank çıkarma gemisinin batması ile Ege Denizi'nde kaybolan Şehit Recep Şahin'in ablası temsili mezar başında konuştu: Kardeşimin şu ana kadar bir dikili taşı ya da mezarı bile yok. Devlet bize terörle mücadelede ölmedi diye şehitlik mertebesi vermedi.”

30 YILLIK ACI

Vatan İçin Can Verenler Derneği tarafından, 1985 yılında Deniz Kurdu” adlı tatbikatta tank çıkarma gemisinin batması sonucu 13 asker ile birlikte Ege Denizi'nde kaybolan şehit Topçu Er Recep Şahin (21) için temsili mezar oluşturulmuştu. Kayıp Şehit Şahin'in temsili mezarı başında açıklama yapan abla Nermin Zorlu (51), kardeşinin 7 aylık askerken tatbikata katıldığını ve batan gemide kaybolduğunu ifade etti.  

ANNESİ ÇARESİZ KALDI

Zorlu, Çıkartma gemisi tatbikat sırasında battı. Gemide 50 kişi varmış. Bunlardan 13 kayboldu. Bunların arasında kardeşim Recep Şahin'de vardı. Hala kardeşimin ölüsü ya da dirisi bize gelmedi” dedi. Zorlu, Kardeşim kayıp mı ya da sağ mı diye devlet bizi ne aradı nede sordu.  Kardeşimin şu ana kadar bir dikili taşı ya da mezarı bile yok. Devlet bize terörle mücadelede ölmedi diye şehitlik mertebesi vermedi. Annem Gülbeyaz Şahin 92 yaşında ve ele muhtaç duruma geldi. Hiçbir şey diyemiyoruz. Devlet sahip çıkmayınca derdimizi kime anlatacağız” diye konuştu.  

BABAM İSMİNİ SAYIKLAYARAK ÖLDܔ

Babası Ferih Şahin'in ölürken oğlunun adını sayıkladığını söyleyen Zorlu, Babam oğlumla cennette buluşacağım diyerek öbür dünyaya gitti. Ölene kadar kardeşimi sayıkladı. Bunun vebalini kim alacak?” diye konuştu.

SAYGI ÖRNEĞİ

Kırıkkale Şehitliği'nde kayıp Şehit Şahin'in temsili mezarı önünde açıklama yapan Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu ise Topçu Er Recep Şahin, İzmir'de vatani görevini yaparken 30 Ocak 1985 yılında Deniz Kurdu 85” adlı tatbikata katıldı. Burada tank çıkarma gemisinin batması sonucunda 13 arkadaşı ile Ege Denizi'nde kaybolmuştu. Aradan geçen 30 yıl boyunca şehidimiz bulunamadı. Bizler şehidimize saygı örneği göstermek için temsili bir mezar oluşturma kararı aldık. Bunu sağladığımız için mutluyuz” dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü