Depremzedeler oy kullanmak için memleketlerine döndüler

Depremzedeler oy kullanmak için memleketlerine döndüler

Kırıkkale'de Kredi Yurtlar Kurumu’nda ve diğer yerlerde kalan yaklaşık bin 240 depremzede vatandaş, oy kullanmak için memleketlerine uğurlandı.

DEPREMZEDELER KIRIKKALE’DE 
6 Şubat tarihinde saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 şiddetinde ve aynı gün saat 13,24'de Elbistan merkezli 7,6 şiddetinde meydana gelen depremde 11 ilde yıkıcı etkisinin ardından binlerce kişi hayatını kaybetti ve binlerce bina enkaza dönüştü. Yaşanan afetin ardından Türkiye seferber oldu. Depremzedeler gönüllülerin yanı sıra kentlerdeki KYK ve diğer yurtlara yerleştirildi.

 

1240 DEPREMZEDE YOLA ÇIKTI

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanmak isteyen depremzede vatandaşlara valilikler tarafından kolaylık sağlandı.
Kırıkkale Valiliği, AFAD koordinesinde depremzede vatandaşlar için düzenlenen koordinasyonda kentte yaşayan toplam bin 240 depremzede yola çıktı.

 

MEMLEKETLERİNE UĞURLANDILAR 
Kentteki KYK yurtlarında kalan, Kırıkkale Valiliği ve AFAD İl Müdürlüğüne başvuran yaklaşık 500 depremzede memleketlerine uğurlandı. Öte yandan kentten özel araçlarıyla da 740 depremzede memleketlerine gitti. Memleketlerine giden depremzedelerin bazıları tekrar geri döneceklerini, bazıları ise memleketlerinde kalacaklarını ifade ettiler. Yola çıkan depremzede vatandaşların tüm masrafları ise Valilik tarafından karşılandı.

 

17 ARAÇTA YAKLAŞIK 500 DEPREMZEDE YOLA ÇIKTI

Kırıkkale Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün ilimizde misafirimiz olan depremzedelerden kendi illerine oy kullanmak isteyen vatandaşlarımızın illerine gönderilmesinin ikinci gününde beraberiz. Bugün itibariyle toplam 17 araçta yaklaşık 500 depremzedemizi valiliğimizin sağladığı imkanlarla kendi illerine gönderdik. Oylarını kullanacaklar. Dönmek isteyen vatandaşlarımız tekrar oradaki AFAD bürolarına başvurarak dönüş işlemlerini yapabilecekler." ifadelerini kullandı.

 

Bir depremzede vatandaş da, "Deprem bölgesinden Kırıkkale'ye gelmiştim. Buraya yerleştim. Şimdi oyumu kullanmak için Hatay merkeze gidiyorum. AFAD ekibiyle beraber Hatay'a gidiyoruz. Buraya geri dönüş yapacağım. Ailemle birlikte gidiyorum." diye konuştu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız