Depreme hazır mıyız?

Depreme hazır mıyız?

Kimse Yok mu Derneği Asya Arama Kurtarma Birimi`nin deprem simülatör TIR`ı, "Depreme Hazır Mıyız Türkiye?" adlı proje kapsamında Kırıkkale'ye geldi.

ASYA ARAMA KURTARMA DEPREM SİMÜLATÖR TIR`I KIRIKKALE’DE

Depreme hazır mıyız?

Kimse Yok mu Derneği Asya Arama Kurtarma Birimi`nin deprem simülatör TIR`ı, "Depreme Hazır Mıyız Türkiye?" adlı proje kapsamında Kırıkkale’ye geldi.

UYGULAMALI EĞİTİM

Özel Kızılırmak İlk ve Orta Okuluna gelen üç boyutlu simülatörde, öğrenciler ve diğer vatandaşlara uygulamalı eğitim verildi. Türkiye`nin önde gelen bilim adamları tarafından tasarlanan 3 boyutlu G-force simülatör, TIR dorsesi içine monte edilmiş, 8 metrekarelik tek odadan oluşuyor.

DEPREM BİLİNCİ

Kimse Yok Mu Derneği Kırıkkale gönüllüsü Şaban Durukal, insanlarda deprem bilincini arttırmak için deprem simülatör TIR`ı tasarladıklarını söyledi. Durukal, Özel Kızılırmak İlk ve Orta Okulu’nda deprem tatbikatı yapıldığını belirterek, "Kırıkkale  birinci derece deprem bölgesi olduğu için bu eğitimlerin önemli olduğunu düşünüyoruz. İnsanlara simülatör TIR`ı ile deprem anını yaşatıyoruz ve bilgilendiriyoruz" dedi.

7 ŞİDDETİNDE DEPREM

Simülatörde 7 şiddetinde depreme dayanıklılık testi uyguladıklarını açıklayan Asya Arama ve Kurtarma ekibi Ankara Ekip Sorumlusu Kemal Kertil, Kırıkkale deprem bölgesi olması dolayısıyla öncelik verdiklerini söyledi. Doğal afetlerin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Kertil, "Tedbir alındıktan sonra korkmaya gerek yok. Depremle barışık yaşamaya alışmalıyız. Ülkemiz deprem kuşağında, bu sebeple sivil toplum örgütlerine de büyük görevler düşüyor." şeklinde konuştu.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu