Deprem Gözlem Merkezi Sayısı Arttırıldı

Deprem Gözlem Merkezi Sayısı Arttırıldı

USAG PROJESİ KAPSAMINDA

Deprem Gözlem Merkezi Sayısı Arttırıldı

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı´nca yürütülmekte olan Ulusal Sismolojik Ağın Geliştirilmesi (USAG) Projesi kapsamında, ülke genelinde 255 geniş bant ve 658 ivme-ölçer olmak üzere toplam 913 Deprem Gözlem İstasyonu´nun çalıştırıldığı kaydedildi.

USAG PROJESİ KAPSAMINDA

Kırıkkale AFAD İl Müdürlüğü´nce de yapılan açıklamada Deprem Gözlem İstasyonu´nun tamamlandığı bildirildi. AFAD yetkililerin yaptığı bilgilendirmede, "USAG Projesi kapsamında 2017 yılında Kırıkkale İli Keskin İlçesi Cabatobası Köyü Ada mevki civarına kurulması planlanan genişbant deprem gözlem istasyonunun kurulumu tamamlanmıştır. Bu son istasyonla birlikte Kırıkkale´de toplam 5 adet (3 ivmeölçer-2 geniş bant) Deprem Gözlem İstasyonu bulunmaktadır" denildi.

7 GÜN 24 SAAT TAKİP

Açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Çeşitli iletişim araçları (uydu, ADSL, GSM) kullanılarak, deprem gözlem istasyonlarından gelen gerçek zamanlı verilerle, ülkemiz ve çevresinin deprem aktivitesi 7 gün 24saat esasına göre sürekli izlenmekte, veriler kaydedilip, değerlendirmektedir. Ayrıca deprem gözlemi yapan üniversiteler, yerel yönetimler ve tüm kurum ve kuruluşlar, deprem gözlem verilerini eşzamanlı olarak AFAD Başkanlığımıza aktarmakta ve meydana gelen depremin büyüklük ve şiddeti gibi temel veriler kamuoyuna resmî olarak sadece AFAD tarafından duyurulmaktadır. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi www.afad.gov.tr ve www.deprem.gov.tr´de yer almaktadır? denildi.

Haber Merkezi



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu