Denetimi bizzat vatandaş yapacak

Denetimi bizzat vatandaş yapacak

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN UYGULAMAYA KONULAN İSDEM UYGULAMASINA, BİR GÜNDE BİN 159 İHBAR GELDİ

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN UYGULAMAYA KONULAN İSDEM UYGULAMASINA, BİR GÜNDE BİN 159 İHBAR GELDİ

Denetimi bizzat vatandaş yapacak

İçişleri Bakanlığınca Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulamaya konulan İl Sağlık Denetim Merkezi (İSDEM) uygulamasına ihbarlar gelmeye başladı. İSDEM uygulamasına, bir günde bin 159 ihbar geldi.

İçişleri Bakanlığınca 20 Ağustos'ta valiliklere gönderilen genelgeyle salgınla mücadele için yeni bir dönem başlatıldı. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında sağlanan veri bütünlüğü sağlanarak gerek denetim faaliyetleri yürüten ekiplere anlık ve güncel veri aktarılırken gerekse denetim faaliyetlerinin ilçe, il ve ülke genelinde anlık planlama, yönlendirme ve takibi yapılabilmesine imkân sağlandı.

İçişleri Bakanlığınca daha önce Kırıkkale'de pilot uygulama olarak hayata geçirilen İl Salgın Denetim Merkezi uygulaması ülke genelinde yaygınlaştırılarak dün itibariyle tüm il ve ilçe salgın denetim merkezlerinin kurulumu sağlandı. İllerde vali tarafından görevlendirilen vali yardımcısının, ilçelerde kaymakamın koordinasyonunda faaliyet gösteren il ve ilçe salgın denetim merkezlerinin işyeri ya da mahalle denetim ekiplerinin sevk ve idaresi sağlanacak.

Ülke genelinde dün uygulamaya konulan İSDEM üzerinden şu ana kadar 17 bin 993 denetim ekibi ve bu ekiplerde görevli olan 65 bin 184 kişinin yetkilendirilmesinin valilik ve kaymakamlıklarca yapıldı. Denetim planlamasını ve koordinasyonunu sağlamak, ekiplerin sevk ve idare işlerini yürütmek, gelen ihbar ve şikâyetleri denetim ekipleri aracılığıyla sonuçlandırmakla görevli il/ilçe salgın denetim merkezlerinin 7/24 esasına göre faaliyet gösterecek.

Bu amaçla gerekli görevlendirme ve yetkilendirme işlemleri valiler ve kaymakamlarca tamamlandı. Buna göre, vatandaşlar, karşılaştıkları Kovid-19 tedbirlerine aykırı durum veya davranışları, HES uygulaması üzerinden bildirerek 112, 155, 156 çağrı numaralarını arayarak veya valilik ya da kaymakamlıkça belirlenen ihbar hatlarını kullanarak il ve ilçe salgın denetim merkezlerine anında iletebilecek.

Ülke genelinde İSDEM uygulamasını hayata geçeli bir gün olması ve vatandaşlar tarafından yeterince bilinmemesine rağmen gün içerisinde bin 159 ihbar ulaştı. Yine son bir gün içerisinde il ve ilçe Salgın Denetim Merkezlerince İSDEM yazılımı üzerinden gerçekleştirilen denetim sayısı da 5 bin 243 oldu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ