Demokratikleşmemiz için en önemli adım

Demokratikleşmemiz için en önemli adım

MECLİSTE SADECE 81 MİLLETVEKİLİ İLE TEMSİL EDİLİYORUZ

Demokratikleşmemiz için en önemli adım

CHP Kırıkkale İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Aykut 5 Aralık kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkının 82. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada ?Mustafa Kemal Atatürk´ün eşsiz öngörüsü sonucu kadınlara verilen bu hak Türkiye´nin Demokratikleşmesinin en önemli adımı? dedi.  

MECLİSTE SADECE 81 MİLLETVEKİLİ İLE TEMSİL EDİLİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Kadın Kolları Kadın Kolları Başkanı Güllü Aykut Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde TBMM de 5 Aralık 1934 tarihinde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 82. yıldönümünü basın açıklamasıyla kutladı.

DEMOKRATİKLEŞMEDE ATILAN EN ÖNEMLİ ADIM

İl Başkanlığında yönetim kurulu üyeleri ile düzenlediği basın toplantısında kadınlara verilen bu hakkın Türkiye´nin Demokratikleşmesinde en önemli adımlardan birisi olduğunu söyledi Aykut, "Seçme ve seçilme hakkının tanınması: kadın hareketinin siyaset yapmaya dair taleplerinin ve mücadelesinin devamı olarak Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde TBMM de 5 Aralık 1934 tarihinde gerçekleşmiştir. Aradan geçen 82 yıllık süreçte biz kadınların kazanımlarını daha da ileriye taşıması beklenirken, bugün itibariyle gelinen nokta hiç de iç açıcı değildir. 2015 genel seçimlerinde TBMM deki 550 milletvekilinden sadece 81 i, kadın vekil 26 bakandan sadece 1 i kadındır. Ülkemizde yerel yönetimlerde kadın oranı % 2.5 civarındadır? dedi.

SEÇME SEÇİLME HAKKI YURTTAŞLIK HAKKIDIR

Aykut açıklamasını şöyle sürdürdü ?Seçme ve seçilme hakkı bir yurttaşlık hakkıdır. Bu hak erkek egemen yapının kontrolüne terk edilmemelidir.5 Aralık 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki meclisin biz kadınlara tanıdığı seçme ve seçilme hakkının gerçek anlamda uygulanması, siyasetin her kademesinde biz kadınların çoğalması en büyük hedefimiz olmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kadınların seçimle ve atamayla gelinen tüm karar ve yönetim organları da dâhil olmak üzere hayatın her alanında eşit temsil eşit katılım sağlanması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.?

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ DEMOKRASİNİN GÜÇLENMESİ İÇİN ÖNEMLİ

?Kadın erkek eşitliğini demokrasinin ve toplumun güçlenmesi için olmazsa olmaz görüyoruz. Bugün 5 Aralık. Kadına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıldönümü. Kadınlar için sadece seçmek yetmez, seçilmek ve yönetmek de gerekir."



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız