Delice´de meyvecilik gelişiyor

Delice´de meyvecilik gelişiyor

ELMA BAHÇESİNE ZİYARET

Delice´de meyvecilik gelişiyor

Son yıllarda Delice İlçesi´nde meyvecilik ve bağcılık gelişiyor. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kazım Erdoğan, Büyükyağlı Köyü´nde incelemede bulunduğu elma bahçesinde bahçe sahiplerine desteklemeler hakkında bilgiler verdi.

ELMA BAHÇESİNE ZİYARET

Büyükyağlı Köyü´nde 13 dekar telli terbiye sistemli bodur elma bahçesi İlçe Müdürü Kazım Erdoğan, Ziraat Yüksek Mühendisleri Hamza Ediz, Derya Dursun ve Asiye Han tarafından ziyaret edildi. Ziyarette üreticilere yetiştiricilik, hastalık ve zararlılarla mücadele ve Bakanlık desteklemeleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca ziyaretlerde verim ve kalitenin arttırılmasına yönelik alınması gereken tedbirleri de üreticilere anlatıldı.

TEKELEME ANLATILDI

İncelemelerin ardından açıklama yapan İlçe Müdürü Erdoğan, ?Bahçede pazar payı yüksek ve bölgeye uyumlu Fuji ve Grannysmith çeşidi elmalar tercih edilmiştir. İlçe Müdürlüğü teknik elemanlarımız bahçede teklemenin önemi üzerinde durmuşlardır. Düzenli tekleme yapılmayan bahçelerde elmaların irilik ve kalite yönünden zayıf kaldığını bu olumsuzluğu gidermek için de zamanında tekleme yapılması gerektiği, doludan ve kuşlardan korunmak için ise örtü altına alınabileceğini çiftçimize önemişlerdir? dedi.

KAVUNDA KÜLLEME VE MİLDİYÖ ZARARLISI TESPİT EDİLDİ

Ayrıca yine ilçeye bağlı Doğanören Köyü´nde hasat dönemi yaklaşan kavun ve bağ alanlarında, Ziraat Yüksek Mühendisleri Engin Erçetin ve Derya Dursun incelemelerde bulundu. Yapılan kontrollerde kavunda külleme, mildiyö ve mineral madde eksikliklerine bağlı zararlar tespit edildi ve çiftçilere yapmaları gereken uygulamalar hakkında detaylı bilgi verildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü