Delice´de ?Bağ Budama´ eğitimi

Delice´de ?Bağ Budama´ eğitimi

TEORİK VE UYGULAMALI OLARAK ANLATILDI

Delice´de ?Bağ Budama´ eğitimi

Delice ilçesi Çatallı köyünde Hüseyin Pekesen´e ait bağda bahar dönemi budama ve bordo bulamacı uygulaması eğitim verildi.

ÖZEL TV ÇEKİM YAPTI

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş´ın katıldığı ve özel bir televizyon kanalının da çekim yaptığı eğitim programına İlçe Müdürü Kazım Erdoğan, Teknik elemanlar, Delice Üzüm Üreticileri Birlik Başkanı Adem Öncer, Şahçalı, Kavak, Çatallı, Bozköy ve Küçükavşar köyleri muhtarları ve çiftçileri de katılmışlardır. Bağlarda budama, hastalık ve zararlılarla mücadele konularında eğitimi Ziraat Yüksek Mühendisleri Hamza Ediz ve Şenol Erkol vermişlerdir.

UYGULAMALI VE TEORİK ANLATILDI

Eğitimde bağlarda yazlık budama teorik ve uygulamalı olarak anlatılmıştır.

Ziraat Mühendisi Şenol Erkol tarafından bağ hastalık ve zararlıları ile ilgili olarak İlçede yaygın olarak görülen bağ küllemesi, bağ mildiyösü, kurşuni küf hastalıkları ve bağ uyuzu, salkım güvesi zararlıları anlatıldı. Bu hastalık ve zararlılarla mücadelede Entegre Mücadele yapılması gerektiği vurgulandı.

BAĞLARDAKİ HASTALIKLAR BELİRLENDİ

İlkbaharda koruyucu olarak gözler açılmadan önce bağlarda ölü kol, bağ antraknozu, bağ mildiyösü hastalıklarına karşı %1´lik bordo bulamacı uygulanmalıdır. İl Müdürü Recep Kırbaş, İl genelinde tarımda havza çalışması yapmaya çalıştıklarını bu manada Delice ilçemizde geçmişten gelen bağcılık kültürünün de olması sebebiyle bu ilçemizde bağcılığın gelişmesi için çaba sarf ettiklerini, bu manada üzüm üreticileri işbirliğiyle İl Özel İdare ve Bakanlık kaynaklarıyla projeler uyguladıklarını söylendi.

KIRIKKALE´DE 36 BİN DEKAR BAĞ VAR

1993 yılı TÜİK verilerinde Kırıkkale´de 36.420 dekar bağ alanı varken bugün 19.500 dekar bağ alanı kalmıştır. Uygulanan Proje kaybolan bu bağcılığımızı tekrar eski canlılığına kavuşturacak, yüksek sistem bağcılığı geliştirecek, işsizliğin azalmasına, göçün önlenmesine, geçim standardının yükselmesine ve il ekonomisinin canlanmasına faydası olacak.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü