Delice´de akıllı işler yapılıyor

Delice´de akıllı işler yapılıyor

4. GELENEKSEL KÜLTÜR KAVUN VE ÜZÜM FESTİVALİ PROGRAMI BAŞLIYOR

4. GELENEKSEL KÜLTÜR KAVUN VE ÜZÜM FESTİVALİ PROGRAMI BAŞLIYOR

Delice´de akıllı işler yapılıyor

Başkanlık koltuğunu devraldığı günden itibaren kısa sürede ilçe halkına yönelik başarılı çalışmalar gerçekleştiren Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, hizmetleriyle takdir topluyor. Zamanının her anını hizmet için iyi değerlendiği gözlemlenen Özdem, kamuoyuna, ?Delice´de akıllı işler yapılıyor? dedirtiyor. 

İLÇENİN REFAH DÜZEYİ YÜKSELİYOR

Yıllardır üzümüyle tanıdığımız Delice ilçesi, Belediye Başkanı Turgut Özdem ile birlikte farklı çalışmalarıyla da adından söz ettirecek. Başkanlık görevini çok cüzi bir aylık geliriyle devralan Özdem, şu günlerde ilçe halkının refah düzeyini yükseltecek başarılı hizmetlere imza atıyor. Samimi duyguları ve halkın içerisinden kopmadan onlarla iç içe olan Özdem, bu sıcak davranışıyla birlikte halkın gönlüne taht kurmuş durumda.

HERKESE HİTAP EDECEK HİZMETLER

Geride bıraktığı 1,5 yılını basın toplantısında değerlendiren Özdem, yaptıkları ve yapacakları çalışmalarını, Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Millete efendilik yoktur, hizmet vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur? sözleriyle özetliyor. 7´den 70´e her yaş grubuna hitap edecek şekilde çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Başkan Özdem, göreve geldikleri gün itibariyle ilçeye ne gibi hizmetler yapılabilir bunun zeminini oluşturduklarını ifade etti.

BELEDİYENİN GAYRİMENKUL İCRASI BULUNMUYOR

Daha önceden yapılamayan ve sıkıntılı olan çalışmaları tamamladıklarını dile getiren Özdem, ?Şunda bizim cari ay dâhil mal müdürlüklerine hiçbir borcumuz ve icramız bulunmuyor. Aylık gelirimiz çok sıkıntılıyken bizler başarılı çalışmalara imza atmak için çalıştık ve başardık.  3,5 Milyon TL borcumuz varken, şuanda bu borcumuzu bir yandan hizmetler yaparak 2 Milyon 800 bin TL´ye indirdik. Bu rakam bizim için büyük bir başarıdır? dedi.

10 ADET YENİ HİZMET ARACI ALDIK

Halka daha iyi hizmet edebilmek için personel sayılarını artırdıklarını söyleyen Özdem, bununla birlikte yeni hizmet aracı aldıklarını da sözlerine ekledi. Vatandaşların hizmetinde kullanılmak amacıyla 10 adet yeni araç alındığını belirten Özdem, ?Öz kaynaklarımızdan 5 tanesini kendimiz aldık, 5 tanesini de hibe olarak bünyemize kazandırdık. Toplamda garajımızda 24 adet hizmet aracı bulunuyor? şeklinde konuştu.

BİN 200 KİŞİ KAPASİTELİ YENİ CEZAEVİ

İlçede bulunan cezaevinin yetersiz olduğunu belirten Özdem, Adalet Bakanlığı ile gerekli görüşmelerin sağlandığını ve bu kapsamda yeni bir ceza evinin yapılacağını arsa tahsisi çalışmalarının devam ettiğini söyledi. İlçede kötü görünümlü binaların yıkıldığını söyleyen Özdem,? Delice Devlet Hastanesi yolu ve iç avlusu kilit parke ile kaplandı. Devlet Hastanesi´nin çevre düzeni ve bakımını yaptık? ifadesinde bulundu.

TRAFO VE EKİPMANLAR YENİLENDİ

Özdem toplantıda yaptığı hizmetler hakkındaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ?İzzettin köyünde içme suyu için üçüncü kuyu çalışmasını tamamladı. Trafo ve tüm ekipmanlar belediye tarafından yenilendi. İlçemizde üretim alanı en fazla olan hububat ürünlerinin satışının ve pazarlanmasının sağlanacağı modern bir buğday pazarını ilçemize kazandırdık. Belediyede bir ilk olan toplam kalite yönetimi toplantısı gerçekleştirildi.?

51 YATAK KAPASİTELİ MODERN YURT

?Karadeniz yolundaki Fatih Camii´nin daha modern bir görünüme kavuşması için başlattığımız bahçe ve peyzaj çalışmalarını tamamladık. Kırıkkale Üniversitesi Delice MYO´da okuyan kız öğrencilerimiz için eski belediye binamızın bakım ve onarımı yaptırdık. 51 öğrencinin barınabileceği yeni bir yurt yaptırdık. Girişimcilerimizi destekleyerek Delicemize yeni iş yerlerinin açılışına katkı sağladık.?

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ SERVİS

?Konya, Şanlıurfa, Çanakkale ve Ankara´ya kültürel geziler düzenledik. 29 Ekim 2014 Milli Piyango çekilişini ilçemizde gerçekleştirdik. Delice Spor´un 2014-2015 sezonu tüm masrafları belediye tarafından karşılandı. Vatandaşımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek için garajımızda bulunan araçlarımız yenileme başladık. Yeni aldığımız araçlarla, öğrencilerimiz okullarına ücretsiz taşıyoruz.?

HOŞ GELDİN BEBEK PROJESİ

?Sulama suyu projesi ile Delice´de Bağcılığın Geliştirilmesi Proje´sine katkı sağladık. Hacizden dolayı satılan ancak tapusu verilemeyen belediye hisseleri üzerindeki hacizleri kaldırarak hak sahiplerinin mağduriyetini giderdik. İlçe merkezinde dünyaya gelen bebeklere ?Hoş geldin Bebek Projesi? adı altında bez, biberon, emzik, zıbın takımı gibi eşyalardan oluşan hediye sepeti sunulmaya başlanıldı.?

A VE B YAKALI SANAYİ ÇALIŞMASI

?İlçe merkezindeki vefatlarda, tüm defin işlemleri ve masrafları belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Daha önce TMO ya ait olan alanın mülkiyeti belediyemize alınmış ve bu alan vatandaşımızın Pazar yeri olarak kullanılmaya başlanılmıştır. Amacımız kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde, kurumsal yapılanmasını tamamlamış, verimliliği üst seviyede tutan, gelişmeye, teknolojiye ve katılımcılığa açık, kaliteli ve güler yüzlü bir hizmet anlayışına sahip, sosyal ve kültürel donatılı çalışmalarıyla, örnek bir belediye olmaktır.

SOHBET EVİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

?Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Belediyemize ait parkta nezih bir sohbet evi çalışmaları başlamıştır. Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Okan Şahin´in Belediyemizi ziyaretinde, ilçemize sanayi sitesi yapılması ve Hacıobası Köyünde bulunan tuzlanın tekrar canlandırılması amacı ile çalışmalar başlattık. Cumhuriyet Mahallesindeki büyük parkımızda, düğün salonu ve spor kompleksi yapım çalışmalarımız başlamıştır.?

YENİ TOKİ BİNALARI YAPILIYOR

?İlçede bulanan vatandaşların daha modern evlerde ikamet etmesi için TOKİ ile yapmış olduğumuz anlaşma karşılığında yeni evler yapılıyor. 43 ili birbirine bağlayan bu karayolunu en iyi şekilde değerlendirmek için de çeşitli çalışmalar yapıyoruz. İnşallah buraları da tamamladıktan sonra ilçemize daha güzel ekonomik katkılar sağlanacaktır.?

PROGRAMA TÜM HEMŞERİLERİMİZ DAVETLİ

Her yıl geleneksel olarak kültür ve kavun festivali gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Özdem, ?Cumartesi günü de 4. Geleneksel Kültür Kavun ve Üzüm tanıtım programını gerçekleştireceğiz. Buradan festivalimize herkesi davet ediyorum. Şehitlerimizden dolayı programın bazı eğlence bölümleri iptal edildi. İnşallah ilçemize yakışır bir program olacak? dedi.



abidin emmi
26.08.2015 11:02:43
iyide festival ne zaman hangi gün bu nası haber

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü