Değişime dayalı işbirliği

Değişime dayalı işbirliği

KÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Değişime Dayalı İşbirliği: Katılımcı Kadın Araştırmalarının İncelenmesi (Collaborating Across Difference: An Examination of Participatory Women Research)” konulu konferans düzenlendi.

UYGUN ÇÖZÜMLER

Kanada Ottowa Üniversitesi Sağlık, Göç ve Kadın Çalışmaları Enstitüsü Başkanı ve Antropolog Dr. Denise L. Spitzer’in konuşmacı olarak katıldığı programda Filipinli, Çinli, Tayvanlı, Somalili ve Hindistanlı göçmen kadınlar üzerinde yapılan antropolojik çalışmalar ve yöntemleri hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı. Bir araştırmacı konusunu araştırırken bazen problemi bulmakta ve bu probleme uygun çözüm yollarını araştırmasıyla ortaya koymaktadır diyen Dr. Denise L. Spitzer şöyle konuştu:

KOCAMIŞ’I ZİYARET ETTİ

“Kimi zamanda araştırmaya konu olan katılımcılar problemi ortaya koymakta ve çözüm yollarını birlikte keşfetmektedir. Her iki durumda da karşılıklı gelişim ve değişim söz konusudur ve bu değişim hem göçmenleri hem de araştırmacıları geliştirmektedir.” dedi. Katılımcılar konferans sonrasında toplum temelli araştırmaya giden yolda nelerin yapılabileceği ve kadın araştırmalarının güçlükleri ve güçlü yönleri hakkındaki görüşlerle ilgili fikir alışverişinde bulundular. Program sonrasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış’ı ziyaret eden Dr. Spitzer, Kırıkkale Üniversitesi ile yapılacak ikili anlaşmalar hakkında paylaşımlarda bulundu.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti