Davul-zurnalı veda

Davul-zurnalı veda

Kırıkkale`de Makine Kimya Endüstrisi Kurumundan (MKEK) emekli olan işçiler, mesai arkadaşlarının hazırladığı davullu zurnalı veda töreni ile uğurlandı.

MKE Kurumundan emekli olan işçiyi arkadaşları davul zurna ile uğurladı

DAVUL ZURNALI VEDA
Kırıkkale`de MKEK Mühimmat Fabrikası imla işletmesinde uzun yıllar çalışarak emekli olan 11 işçi sabah saatlerinde mesai arkadaşlarının hazırladığı davullu zurnalı törenle uğurlandı. İşletme önünde ilk kez hazırlanan uğralama töreninde, emekli işçiler vardiyaya gelen mesai arkadaşları ile tek tek sarılarak helalleştiler. Daha sonra işçiler davul zurna eşliğinde çalınan türkülerle oynadılar, halay çektiler. Törende tüm işçilere, lokum, süt ve pasta gibi yiyecekler ikram edildi.
25 YIL HİZMETTEN SONRA
İmla işletmesinde 25 ila 30 yıl hizmet vererek emekliliği hak eden işçiler, her şeyin bir başlangıcı ve birde sonu olduğunu, iş hayatlarınında sonuna geldiklerini ifade ettiler. Önemli olanın geride hoş bir seda bırakmak olduğunun altını çizen emekli işçiler, mesai arkadaşlarından ayrılmanın zor olduğunu belirttiler. Emekli olan 11 işçiye haklarını helal eden çalışan işçiler ise oldukça duygulandıklarını, ayrılmaktan dolayı üzüldüklerini söylediler.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ