Darbe fırsatçılarına dikkat

Darbe fırsatçılarına dikkat

EMNİYET SON ZAMANLARDA ARTAN DOLANDIRICILIK OLAYLARINA KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI

EMNİYET SON ZAMANLARDA ARTAN DOLANDIRICILIK OLAYLARINA KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI

Darbe fırsatçılarına dikkat

Fethullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimini fırsata çevirmeye çalışan dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu ve vatandaşların dikkatli olmasını istedi. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, darbe girişimini ve şu anda yaşanan süreci fırsata çevirmeye çalışan dolandırıcıların, vatandaşları telefonla arayarak kendilerini polis, asker ve savcı gibi tanıttığı belirtildi.

YENİ YÖNTEMLER DENİYORLAR

İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, darbe girişimini ve şu anda yaşanan süreci fırsata çevirmeye çalışan dolandırıcıların, vatandaşları telefonla arayarak kendilerini polis, asker ve savcı gibi tanıttığı belirtti. Müdür Onar yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?FETÖ Terör örgütünce Ülkemiz genelinde cebir ve şiddet kullanılarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü Anayasal düzeni ortadan kaldırmak ve Devletin birlik ve bütünlüğünü yıkmak üzere 15 Temmuz 2016 tarihinde girişilen darbe teşebbüsü, başta vatandaşlarımız ve kolluk görevlilerince gösterilen cansiperane mücadele sonucunda başarısız kılınmıştır. Darbe kalkışmasında çok sayıda vatandaşımız ve kolluk görevlilerimiz şehit olmuş ya da yaralanmıştır.?

EMNİYETLE İLETİŞİME GEÇİN

?Ancak, bu durumu fırsata çevirmeye çalışan iletişim yoluyla dolandırıcılık suçu şüphelilerinin, vatandaşlarımızı telefon ile arayarak kendisini polis, asker, savcı gibi unvanlar kullanmak suretiyle suç unsuru telefon görüşmeleri yaptığı, darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı ve darbe listesinde gibi bir takım kurgular üzerine operasyon yapılacağını beyan ederek vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulundukları yönünde emniyet birimlerimize ihbarlar gelmektedir.?

BU DURUMLARDA 155´İ ARAYIN

?Bu bağlamda; Vatandaşlarımızın, kendilerini arayan şüpheli şahıslara altın, ziynet ve para gibi değerli eşyalarını veya hesap numaralarını vermemelerini, havale veya EFT işlemi yapmamalarım, Vatandaşlarımızın böyle durumlarla karşılaştıklarında hızlı bir şekilde 155 Polis İhbar Hattını arayarak bilgi vermelerini, Yukarıda bahsedilen hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı halkımızın bilgilendirilmesi yönünde yapılacak olan haberler ileride yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçecektir? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ