Damızlık kanatlılara sıkı denetim

Damızlık kanatlılara sıkı denetim

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Şener, il genelinde Ticari Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği faaliyetleri kapsamında bilgilendirme yayımladı. Kırıkkale?de faaliyet gösteren tüm Ticari Kanatlı İşletmeleri düzenli olarak denetime tabi tutulduğunu bel

250 BİN ADET DAMIZLIK KANATLI
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Şener yapılan bilgilendirme çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, ?Ülkemiz genelinde Kırmızı et fiyatlarının son yıllardaki yükselişine karşın protein kalitesi yüksek ve aynı zamanda da ekonomik olan kanatlı hayvan et ürünlerine olan ilgi artmıştır. Büyüyen ve gelişen Kanatlı Hayvan sektörü, Kırıkkale genelinde de faaliyetlerini hızlandırmış ve sonuç itibarı ile 2011 yılı içinde Kırıkkale?de Etçi Tavuk (Broyler) Üretimi yapan Damızlık Kanatlı İşletmesi Balışeyh İlçesinde 1 ve Keskin İlçesinde 1 adet olmak üzere 2 adet işletmede toplam 250 bin adet Damızlık Kanatlı bulunmaktadır. Yumurtacı Kanatlı İşletmelerimiz 2 adet olup bu işletmeler 240 bin adet kanatlı kapasitesiyle Yahşihan ilçesinde, Kılıçlar Kasabasında faaliyet göstermektedirler.? dedi.
 
DÜZENLİ OLARAK DENETLENİYOR
?Karakeçili İlçesinde bulunan 1 adet Etçi Kanatlı İşletmesinde ise ortalama kırk gün olan her üretim döneminde 16 bin adet kanatlı yetiştirilmektedir. Kırıkkale?de faaliyet gösteren tüm Ticari Kanatlı İşletmeleri düzenli olarak denetime tabi tutulmakta ve 6 ayda 1 kez Damızlık Kanatlı Kümeslerinden Kanatlı Kan serumu, svap ve biyolojik materyal (Kümes içi süprüntüsü) alınarak Veteriner Araştırma ve Kontrol laboratuarlarında incelemeye tabi tutulmaktadır. İlimiz ekonomisine önemli katkısı olan ve insan sağlığına direkt etkisi olan bu tesislerin mutat denetimleri; hem işletmelerin standartlarının yüksek tutulması hem de toplum sağlığına ilişkin tehditlerin önlenmesi amacı ile sürdürülmeye devam etmektedir.?
 
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ