Damacana Suya Hücum

Damacana Suya Hücum

Kırıkkale?de aşırı sıcaklar ve şehir şebekesi suyunun kullanılmaması nedeniyle damacana su satışları arttı. Kış mevsimine göre satışlar en az 5 kat arttı

Şehir şebekesi suyu zaten içilmiyor. Sıcaklar sudan kaynaklanan hastalık riskinin de arttırdı

VATANDAŞ SAĞLIKLI SU İSTİYOR
Damacana su satışlarının artması bu sektörün Kırıkkale?de oldukça rağbet gösterdiğini ortaya çıkardı. Son yıllarda damacana su satışlarının artmasının nedeninin başında vatandaşın kaliteli su istemesi olduğunu ifade eden firma sahipleri, bunun da su satışları konusunda ciddi bir pazar payının oluştuğunu söyledi. Su satıcıları hava sıcaklığı ve şehir şebeke suyunun sıcaklığında artmasıyla kullanılmaması nedeniyle satışlarının en az 5 kat artmasına neden olduğunu söylediler. Ayrıca sıcaklardan kaynaklanan ve sudan bulaştığı bilinen bazı hastalık riskinin de artmasının su satışlarını arttırdığını kaydettiler.

HASTALIĞIN SADECE ADI YETTİ
Son zamanlarda sıcaklara bağlı olarak ishal, mide bulantısı, kusma gibi şikayetlerin ortaya çıkması su sektöründe talep artışlarına neden oldu. Özellikle küçük çocuğu olan ailelerin şebeke suyu yerine damacana suyu tercih ettiklerini ifade eden sucular son 10 gün içerisinde yoğun bir taleple karşı karşıya olduklarını bildirdiler.

TALEP SU SATIŞLARINI ARTIRIR
Sucular artan sıcaklıklar ve beraberinde baş gösteren sağlık sorunları karşısında su satışlarının arttığını da dile getirirken, ?Her yıl mayıs ayı su sektörü açısından durgun geçerdi. İşler genellikle Haziran ayında yoğunluk gösterirdi. Ancak bu yıl yaşanan olumsuzlukların şebeke suyundan kaynaklandığını düşünenler nedeniyle Mayıs ayında satışlar arttı.?diye konuştular. Özellikle çocuklu ailelerden gelen talebin arttığını söyleyen sucular, ev ve iş yerlerinden gelen talep doğrultusunda satışların önümüzdeki günlerde daha da artmasını beklediklerini belirttiler


SATIŞ FİYATLARI FAZLA ARTMAZ
Son günlerde baş gösteren sağlık sorunlarıyla birlikte kapalı su sektöründe yaşanan canlılığın önümüzdeki günlerde su fiyatlarına çok fazla yansımayacağını dile getiren sucular, ?Şu an su fiyatları firmadan firmaya değişiklik gösteriyor. 2-3 TL olan damacana suyun fiyatının önümüzdeki günlerde 4 TL? ye ulaşabilir? dediler.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ