Dalgalanma en çok Çiftçileri vurdu

Dalgalanma en çok Çiftçileri vurdu

Yeniden Refah Partisi Kırıkkale İl Başkanı Arif Erdal dövizde yaşanan bu dalgalanmanın çok çiftçiyi etkilediğini söyledi.

Çiftçilerin tarımda kullandığı tüm gübre ve ekipman fiyatlarının armasından dolayı tarımın durma noktasına geldiğini söyledi. Erdal “Çiftçimizin şartları zaten ağır ve zor” dedi.  

 

ÇİFTÇİ ZATEN ZOR ŞARTLARDA AYAKTA DURUYOR

Çiftçilerin ayakta kalma şanslarının son zamlarla daha da azaldığını belirten Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Arif Erdal “Çiftçilerimizin şartları zaten ağır  ve son 1 senede Gübre, mazot, elektrik, tohum, tarım ilacı vb. girdilere son yüzde yüzlerin üzerinde zamlandı. “Bu artışta döviz kurlarının çok önemli rolü vardır. Buna mukabil tarımsal ürün fiyatlarında maliyetlere kıyasla çok daha az artış olmuştur.  Bu sebeple çiftçilerimiz sürekli borçlanmak zorunda kalmakta ve çok ağır bir borç baskısı altında ezilmektedir.  Aldığı kredileri geri ödeyemeyen çiftçiler zincirleme ipotekler ile tarlasını, traktörünü, evini, sabanını Tarım Krediye, bankalara icra yoluyla devretmek zorunda kalıyor." Dedi.

 

ÇİFTÇİNİN FAİZ BORÇLARI SİLİNMELİDİR

Erdal Açıklamasında“Çiftçilerimizi cezalandırmanın, milletimizi cezalandırmak anlamına gelmektedir.  "Yetkililerin çiftçimizin bu feryadına ve bu taleplere acilen kulak vermesini ve gerekli adımları atmasını istiyoruz. Bu adımlar; Derhal çiftçilerimizin, tüm kurumlara olan borçlarının, ana para dışındaki, hangi isim altında olursa olsun, Faiz, Temerrüt faizi, masraf vs. tüm borçlarının silinmesi, Ana para borçlarının da faizsiz olarak, beş yıla yayılmasını… Çiftçinin traktörüne, hayvanlarına uygulanan ve üretim aracını elinden alan haciz işlemleri derhal durdurulmalı, şimdiye kadar haczedilen malları kendilerine iade edilmelidir.  Borcunu ödeyemeyen çiftçimizin tazyik hapsi cezaları düşürülmelidir. Tarımda kullanılan elektrik özel olarak ucuz fiyattan sağlanmalıdır Çiftçimize ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza tüm üretim girdileri devlet teşvikiyle en uygun şartlarda verilmelidir. Tarımda ithalat terkedilip , yerli üretime geçilmesi gerekmektedir. Yerli üretim desteklenmeli çiftçilerimize uygulanan bu zulme son verilmelidir” Şeklinde konuştu



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız