Dağcılardan sigaraya hayır

Dağcılardan sigaraya hayır

Kırıkkale Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği`nin tiryakilere sigara bıraktırmak amacıyla başlattığı "Sigarayı Atın, Hayatı Tadın" adlı proje hayata geçti.

50 TİRYAKİ SİGARAYI BIRAKTI

Yürüyüş öncesi katılımcılar Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Uzmanlarından Yrd. Doç. Dr. Emel Bulcun`un kontrolünden geçti. Bu iki veri arasındaki değerler bilimsel bir çalışma olarak değerlendirilecek. Özelde Kırıkkale halkını, genelde de tüm Türkiye`yi kapsayan projenin sonunda katılımcılara belge verilecek. Projeye katılarak sigara bırakan 50 tiryaki daha sonra Ankara`nın Elmadağ ilçesinde bulunan bin 862 rakımlı Elmalıdede dağında doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

 

YÜRÜYÜŞ ESNASINDA ZORLANMADILAR

Sigarayı, proje ile bırakan tiryakilerin yürüyüş sırasında zorlanmadıkları gözlemlendi. Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Metin Atun, "Projemiz, Kırıkkale Valiliğimizin ve Kırıkkale Üniversitemizin desteği ile başladı. Projemiz kapsamında bilimsel yönüyle sağlık taraması yapılarak yürüyüşler yapıldı. Şu anda 3`cü yürüyüşteyiz. Toplamda 8 yürüyüş yapacağız. 8`ci yürüyüşümüzü de yaptıktan sonra finali yaparak projemizi sonlandıracağız" dedi.

 

SİGARAYI BİR DAHA İÇMEYECEĞİZ

Proje sayesinde sigara bıraktıklarını ifade eden tiryakiler ise yıllarca sigara içtiklerini, bundan sonra sigara içmeyeceklerini söyledi. Bir tiryaki ise yanında getirdiği son paketi zirvede kırarak yere attı. Türkiye`de ilk olma özelliğine sahip olan projenin özünün doğa sporları takviyesiyle kişilere sigarayı bıraktırmak, doğal ortamda spor alışkanlığı kazandırıp hem çevre bilinci oluşturmak, hem de sağlıklı bireyler yetiştirerek, sağlık harcamalarının azalmasını sağlamak ve böylece ülke ekonomisine katkıda bulunmak olduğu belirtiliyor

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ