Çünkü biz taşeron işçiyiz

Çünkü biz taşeron işçiyiz

SİGORTALARIMIZ TAM YATMIYOR. HİÇBİR SOSYAL HAKKIMIZ YOK, ÜSTÜMÜZDE ELBİSEMİZ VE KAFAMIZDA BARETİMİZ YOK, İŞ GÜVENLİĞİ YOK”

SİGORTALARIMIZ TAM YATMIYOR. HİÇBİR SOSYAL HAKKIMIZ YOK, ÜSTÜMÜZDE ELBİSEMİZ VE KAFAMIZDA BARETİMİZ YOK, İŞ GÜVENLİĞİ YOK”

Çünkü biz taşeron işçiyiz

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'na (MKE) bağlı Kırıkkale Hurda Fabrikası'nda eylemden dolayı uzun TIR kuyrukları oluştu. Eylem, fabrikadaki kadrolu ve taşeron işçiler arasında yaşanan münakaşadan dolayı çıktığı söylendi.

MÜNAKAŞA ÇIKTI

Münakaşanın ardından 7 tane arkadaşlarının işine son verildiğini iddia eden 60 taşeron işçi eylem başlattı. Yağmurun altında devam eden eylemle birlikte, fabrikadaki işler durma noktasına geldi. Fabrikaya yeni gelen memurların iş tam olarak bilmediklerini ifade eden Hakan Yiğit, kendileri yıllardan beri bu işi yaptıklarını, işi gösterdiklerinde de, memurların ‘Bizi tehdit ediyorlar' diye müdüre şikayet ettiklerini söyledi.

AĞIR İŞÇİLİK

Bütün ağır işçilik kendi sırtlarından geçtiğini belirten Yiğit, Bir sorun yaşandığında yönetim kadrolu işçilere sahip çıkıyor. ‘Onlar bizim işçimiz ve siz taşeronsunuz.' diyorlar.  Ayrıca 7 tane işçiye işten çıkartılmak isteniyor. Firma tehdit ediliyor. ‘Eğer bunları atmasanız sizin işinize son veririz.' deniyor. Kesinlikle kavga olmadı ve sadece ağız münakaşası oldu” dedi.

ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORUZ

Çok zor şartlar altında işe devam ettiklerini açıklayan Yalçın Karalök, ise, Elimizi yüzümüzü yıkadığımız yerde, köpek bile yatmaz. Soyunma odalarımız çok berbat durumda bulunuyor. Yönetim ufak bir münakaşada memurlarını savunmak yerine bizim soyunduğumuz, tuvalette ve yüzümüzü yıkadığımız yerlere baksın. Kantin kapalı bir yudum çay içecek yerimiz yok. Bu mağduriyetti sadece biz yaşamıyoruz. Uzaktan gelen kamyon ve TIR şoförleri yaşıyor. Fabrikada içme suyu bile yok. İçme suyumuzu biz evden getiriyoruz. Sigortalarımız tam yatmıyor. Hiçbir sosyal hakkımız yok. Üstümüzde elbisemiz ve kafamızda baretimiz yok. İş güvenliği yok. Çünkü biz taşeron işçiyiz” diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ