Cumhuriyetin 100. Yılında Sivil Toplum Buluşmaları programı yapıldı

Cumhuriyetin 100. Yılında Sivil Toplum Buluşmaları programı yapıldı

Vali Mehmet Makas, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Sivil Toplum Buluşmaları” programına katıldı.

Program öncesi İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Başaran Koleji Kültür, Sanat, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından yürütülen “Kelime Avcısı”, Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği tarafından yürütülen “ Şehit Ailelerine Yönelik Sosyal İçerme” ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği tarafından yürütülen “Huzurlu Günler Senin” adlı projelere ait tanıtım standlarını gezen  Vali, yürütülen projeler hakkında proje sorumlularından bilgi aldı.

Samsun ve Ordu’dan sonra üçüncüsü ilimizde gerçekleştirilen “Cumhuriyetin 100.yılında Sivil Toplum Buluşmaları” programı Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşma yapan ve sözlerine toplumun kökeninde insan odaklılığının olduğunu, İnsan-ı Yaşat ki Devlet Yaşasın şiarıyla devletimizin vücut bulduğunu ifade ederek başlayan  Vali Mehmet Makas, konuşmasının devamında “Devlet millet için vardır. Milletin mutluluğu, refahı ve huzuru için vardır. Bu huzuru da katılımcı demokrasi ile sivil toplum kuruluşları ile sağlar. Sizlerin varlığı katılımcı demokrasi için çok önemli. “ dedi

Devlet yönetiminin beş sac ayağından (Adalet, Emanet, Ehliyet, Meşveret, Maslahat) biri olan Meşveretin bugün sivil toplum kuruluşlarımızın varlığı ile vücut bulduğuna değinen ve İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın şiarıyla sivil toplum kuruluşlarımızla devlet olarak birlikte yürümenin büyük kıvanç olduğunu ifade eden  Vali Makas, programın düzenlenmesinde emeği geçen İçişleri Bakanı  Ali Yerlikaya’ya, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü Mustafa İspirgil’e ekibine ve katılımlarından dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Servet Fırat, halkın sesini duyurulması ve demokrasinin güçlenmesi için en önemli kuruluşlardan birinin sivil toplum kuruluşları olduğunu belirtti. Kırıkkale’de 2010 yılından itibaren 30 derneğe 30 miylon 2023 yılında ise 2 milyon destek verildiği söyledi. 
İl Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Türköz, sivil toplum kuruluşlarının tarihinden, köklü devlet geleneğinde sivil toplum kuruluşlarının öneminden, 2024 yılından itibaren uygulanmaya başlayacak olan Sivil Toplum Strateji Eylem Planından ve sivil toplum kuruluşlarına yapılan desteklerden bahsetti.

Proje Destek Daire Başkanı Mehmet Fatih GÜNAY,Teşvikler Daire Başkanı Okan ÖZBAŞ, Sivil Toplum Stratejileri ve Eğitim Daire Başkanlığından Çalışma Grup Başkanı Hüseyin Cevahir ÖZALP, ’ın Cumhuriyetimizin 100.yılında sivil toplum sektörünün gelişimi, dernekler mevzuatı ve proje destek sistemi hakkındaki bilgilendirme sunumu ile devam eden program soru-cevap akabinde sona erdi.

 Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Vali Mehmet Makas, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Türköz, Teşvikler Daire Başkanı Okan Özbaş, Proje Destek Daire Başkanı Mehmet Fatih Günay, Eğitim Dairesi Başkanı Çalışma Grup Başkanı Hüseyin Cevahir Özalp, Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Barış Cücen, İl Müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve İlimizde faaliyet faaliyet gösteren STK’ların temsilcileri katıldı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız