Cumhuriyetin 100. yılında 100 yaşındakilere vefa ziyareti

Cumhuriyetin 100. yılında 100 yaşındakilere vefa ziyareti

Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılı kapsamında Kırıkkale’de anlamlı bir ziyaret gerçekleştirildi.

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle 1923 yılı doğumlu Kırıkkale’de ikamet eden iki yaşlı vatandaşı ziyaret ederek, aileleriyle bir süre görüş alışverişinde bulundu.

CUMHURİYETLE AYNI YAŞTALAR 

Cumhuriyetimizin 100. Yılını kapsamında Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş beraberinde, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Dursun Göger, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Dilek Ener, Hemşireler Kibar Tuncel ve Derya Ayas ile birlikte Yaylacık Mahallesinde ikamet eden Cumhuriyetimiz ile aynı yaşta bulunan Keziban Günay ve Hayriye Ulu’ya vefa ziyareti gerçekleştirdi. İlk olarak kızı Hatice Özben’in yanında ikamet eden 1923 yılı doğumlu Keziban Günay’ı ziyaret eden heyet, Cumhuriyet ile aynı yaşta bulunan Günay’ın sağlık durumu hakkında bilgiler aldı. Hemşireler tarafından tansiyon ve şeker ölçümü yapılan Günay için yakınlarına günün anısına çiçek verildi. 

SAĞLIK EKİPLERİ TANSİYON VE ŞEKER ÖLÇÜMÜ YAPTI 

Dr. Ağırtaş ve beraberindeki heyetin bir sonraki durağı ise Hayriye Ulu’nun evi oldu. 2’si erkek, 9 kardeşin en büyüğü olan 100 yaşındaki Hayriye Ulu’nun, tüm kardeşlerinin vefat ettiğini ve hayatta sadece annesinin kaldığını kızı Türkan Göçer, İl Sağlık Müdürü Ağırtaş’a aktardı. Annesinin ev içinde kendi yardımlarıyla yürüyebildiğini ve ihtiyaçlarını karşılayabildiğini sözlerine ekleyen Göçer, gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek heyete teşekkür etti. Sağlık ekipleri tansiyon ve şeker ölçümünün ardından Ulu için yakınlarına çiçek verdi.

KOCA YÜREKLİ ÇINARIMIZA RABBİM ŞİFALAR VERSİN

Tarihe tanıklık eden Günay ve Ulu’ya sağlık ve sıhhat dileyen Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “Her iki koca yürekli çınarımıza rabbim şifalar versin. Onları ziyaret etmek bizler için çok anlamlı. Allah onları ve onun gibi tarihe bizzat tanıklık edenleri başımızdan eksik etmesin. Ziyaret ettiğimiz her iki teyzemizin ellerini öptük, onlardan helallik istedik. Onlarda bize bol bol dua ettiler. Allah onlardan razı olsun” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız