Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacağız

Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacağız

29 Ekim Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıldönümü kutlama etkinlikleri Kırıkkale il protokolünün Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Daha sonra İl Kültür Merkezi Salonundaki Atatürk ve Cumhuriyet konulu resim sergisinin açılışı

VATANDAŞLARIN KATILIMI ÇOK DÜŞÜKTÜ

Cumhuriyet Meydanındaki tören Atatürk Anıtı`na çelenkler sunumu ile başladı. Valilik çelengi, Garnizon ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sırasıyla anıta sunuldu. Çelenklerin sunumunun ardından saygı duruşu ile buradaki tören sona erdi. Törene, şehit yakınları ve gaziler büyük ilgi gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’nda ki törene vatandaşların katılımı yine yok denecek kadar azdı. Program saatinde, resmi kurumların yarım gün öğle tatili olmasına rağmen, çalışan memurlar ve işçiler tören yerine gelmek yerine evlerinin yolunu tuttular.

ATATÜRK VE CUMHURİYET SERGİSİ

Etkinlikler kapsamında İl Kültür Merkezinde ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu resim sergisi açıldı. Atatürk’ün değişik fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışını Vali Ali Kolat, beraberindeki il idarecileri ile birlikte yaptı. Katılımcılar Atatürk’ün değişik resimlerinin yer aldığı sergiyi beğeni ile gezdiler. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin sergi açılışındaki müzikleri ise beğeni topladı. Cumhuriyet Bayramının 90. yılı programı katılımcılara yapılan ikram ile son buldu.

PROTOKOL TAM KADRO

Cumhuriyet Meydanı`nda gerçekleştirilen kutlama törenine Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz, siyasi partilerin il başkanları, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi yakınları, öğrenciler ile çok az sayıda vatandaş katıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ