Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleşti

Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleşti

Kırıkkale`de Cumhuriyetin 89.yılı kutlamaları kapsamında Kırıkkale`nin en yüksek dağı olan bin 744 metre yüksekliğindeki Dinek Dağı`na "4.Dinek Dağı Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenlendi.

BAYRAK AÇILDI

Dinek Dağı eteklerindeki kampta toplanan grup, Vali Ali Kolat`ın verdiği startla yürüyüşe başladı. Yaklaşık 2,5 saat süren tırmanışta grup üyeleri zaman zaman yorulmaları nedeniyle mola verdi. Küçük yaştaki katılımcılar da yürüyüşü anne ve babalarının kucaklarında tamamladı. Katılımcıların coşku içerisinde başladığı yürüyüş, tırmanışın tamamlandığı nokta olan zirvede son buldu. Vali Kolat ve beraberindeki çok sayıdaki katılımcı, zirvede olmanın mutluluk ve heyecanını yaşarken bir taraftan da doğanın güzelliğini seyretti. Yapılan bu yürüyüşün sevgi, barış ve kardeşlik için de yapıldığını vurgu yapan Kolat, daha sonra, Dinek Dağı zirvesinde bulunan `Zirve Defteri`ni imzalamasının ardından, bu tür faaliyetlerin büyüklerden küçüklere aktarılmasının anısı olarak defteri bir ilköğretim okulu öğrencisine verdi. Zirvede Türkiye genelinde dağ boyutunda açılan en büyük 54 metrekare alanında bayrak açıldı ve  önünde hatıra fotoğrafları çektirildi.

NİCE YILLARA

Zirvede yürüyüşe katılanlara katılım belgeleri verilirken, Vali Kolat, 70 yaşındaki bir katılımcıya da belgesini verdi ve tebrik etti. Yürüyüş, aynı tempoda kamp bölgesine kadar yapılan iniş sonrasında, Kolat ve beraberindekilerin davul zurna eşliğinde halay çekmelerinin ardından son buldu. Birlik ve beraberlik içerisinde geniş katılımlı bir yürüyüş olduğunu açıklayan Vali Kolat,  Kırıkkale halkının `Cumhuriyet Yürüyüşü`ne büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Cumhuriyetimizin 89. yılı münasebetiyle birçok kurumumuzun destekleriyle Cumhuriyet yürüyüşü yaptık. Oldukça kalabalık bir katılım var. Cumhuriyetle yönetilmek demokratik bir ülkede yaşamaktır. Huzurlu bir ülkede yaşamaktır. İnsanca bir ülkede yaşamaktır. Dolayısıyla da biz Cumhuriyetimize, demokrasimize sahip çıkıyoruz. Ülkemize, bayrağımıza, vatanımıza, milletimize sahip çıktığımız gibi. İnşallah bu yürüyüşlerimiz değişik zamanlarda devam edecektir. Cumhuriyetimizin 89. yılının daha nice yıllara ulaşmasını temenni ediyorum." dedi.

GENİŞ KATILIM

Kırıkkale Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği`nin ortaklaşa düzenlediği `Cumhuriyet Yürüyüşü`ne; Vali Yardımcıları Yusuf Ziya Karacaev ve Rıfat Ata, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Balışeyh Kaymakam Vekili Harun Kazez, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Metin Atun, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversite öğrencileri ve çok sayıda gönüllü katıldı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı