Cumhuriyet meşalesi hiç sönmeyecek

Cumhuriyet meşalesi hiç sönmeyecek

MHP Kırıkkale İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük mücadele ve savaşlar sonucu kazanıldığını, vatan topraklarının da kutsal olduğunu söyledi. Göçer, 90 yıldır yanan cumhuriyet meşalesinin sonsuza kadar yaşatılacağını bildirdi.

BÜYÜK KAHRAMANLIK GÖSTERGESİ

MHP Kırıkkale İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, Cumhuriyet Bayramı’nın 90. Yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Göçer açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Büyük kahramanlıklar göstererek kurtuluş savaşını zaferle sonuçlandıran Türk milletinin dünya devletleri sahnesinde yeniden rol almasını sağlayan cumhuriyetimizin 90. yıl dönümü kutlu olsun. Kurtuluş savaşı milletimizin yeniden var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden varoluşumuzun sembolüdür. Kuruluşumuzun 90. yılında başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve o günden bu güne kanlarıyla, canlarıyla vatan topraklarını bize yurt yapan aziz şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

BAYRAK VE DİL BİLİNCİNE KAVUŞTUK

“Cumhuriyetle birlikte milletimiz Devlet, Millet, Bayrak, Dil ve Din bilincine kavuşmuş. Demokratik, çağdaş ve sosyal bir devlet olarak Atatürk’ün gösterdiği yolda yürümeye başlamıştır. Ulu önder Atatürk’ün “Türk Ulusunun öz yapısına ve geleneklerine en uygun yönetim cumhuriyet yönetimidir.” Sözü, cumhuriyetin anlam ve önemini en güzel bir şekilde ortaya koymaktadır. Türk milleti cumhuriyet ile çağdaş olmanın haklı onurunu tatmış, gelişen ve kalkınan bir dünya devleti olmanın onuruna erişmiştir. Türk devleti şanlı tarihini, geleneğini, kültürünü, inancını muhafaza ederek geleceğe umutla yürüyecektir. Türk milleti milli birlik ve beraberliği sayesinde bugün dimdik ayaktadır.”

BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜMÜZ SÜRECEK

“Aradan geçen 90 yıl boyunca varlığına ve bölünmez bütünlüğüne yönelik iç ve dış hainlerin, bölücülerin, kanlı ve sinsi saldırılarının üstesinden gelmiş ve onlara gereken cevabı vererek dünyaya ne kadar büyük bir devlet olduğunu göstermiştir. Cumhuriyetin 90.yılını kutladığımız bu günler cumhuriyetimiz ve onun kutsal değerleri için daha çok önem ve değer kazanmıştır. Cumhuriyetimize ve de onun kutsal saydığımız değerlerine bu günlerde yapılan alçakça saldırılar yüzünden bu “Cumhuriyet Bayramımız” bizim için daha büyük önem taşımaktadır Devleti kuran, büyüten , geliştiren ve de devlet yapan yüce Türk milletinin ismine ,Türk milletinin vatan sevgisine, milliyetçiliğe, Türkiye cumhuriyeti yazan tabelalara, Türklüğe ve de Türkçe ye yapılan hain ve gafil saldırılar ve aşağılamalar bizi ,cumhuriyete ve de onun değerlerine daha da sıkı sıkı sarılmaya mecbur bırakıyor.”

ATATÜRK’ÜN DEDİĞİ GİBİ

“Ulu önder Atatürk’ün gençliğe hitabesinde dediği gibi, İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ