Cumhuriyet Bayramı Dinek Dağı'nda Kutlanmaya Başladı

Cumhuriyet Bayramı Dinek Dağı

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıl dönümü münasebetiyle “Türkiye Yüzyılı” temasıyla Kırıkkale Valiliği himayelerinde 15. Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Dinek Dağı Yürüyüşü’ne ilgi ve katılım yüksek oldu.

Kırıkkale Valiliği himayelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen 15. Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Dinek Dağı Yürüyüşü’ne, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Balışeyh Kaymakam V. Ramazan Çelebi, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda Kırıkkaleli vatandaş katıldı. Gökkuyu Yaylası’na katılımcıların ulaşmasıyla başlayan yürüyüş, Dinek Dağı zirvesinde son buldu. 7’den 70’e katılımın olduğu yürüyüşte 100 metre uzunluğunda açılan Türk Bayrağı ile zirve noktasına ulaşıldı. Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş tarafından Dinek Dağı Anı Defteri imzalandı.

1744 metre rakımlı zirvede günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, katılımcılara teşekkürde bulundu. İl Müdürü Güneş, “15’incisini gerçekleştirdiğimiz Cumhuriyet Bayramı Dinek Dağı Yürüyüşü’müze katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılında gerçekleştirdiğimiz bu yürüyüşün bizim için büyük önemi bulunmaktadır. Hepiniz şuan Kırıkkale’nin en yüksek dağındasınız. Oksijenin en yüksek olduğu yerdesiniz. Gençlerimiz, sporla iç içe yaşayın. Mutlaka yürüyün. Oturanlar yürüsün, yürüyenler koşsun, koşanlar tesislerimizde antrenörlerimizle beraber yüksek performans spor yapsınlar. Lütfen hareket edelim” dedi. 

İl Müdürü Güneş, “Bu coğrafya dünyayı yönetmesi gereken bir coğrafya. Bizim geleceğimiz olan gençlerimiz kendisini; en güzeline, en yükseğine, en iyisine hedeflemeli. Sizler dünyada söz sahibi olan bir Türkiye’nin neferleri olacaksınız. Hepinizin çok çalışması lazım. Sporda ve derslerinizde en iyisi olmanız lazım. Biz sizlere güveniyoruz. Sizler alacağınız emaneti gelecek kuşaklara çok güçlü bir şekilde taşıyacaksınız. Dünyanın dört bir köşesinde zulme uğrayan insanlar, sizlerden bir nefes bekliyor. Bunun için Türk Milletinin çok güçlü olması gerekiyor. Bunun için vatanınızı çok sevmeniz gerekiyor. Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Sizlerde görevinizi en iyi yapan gençliksiniz. Nerede olursanız olun, vatan sevgisini yüreğinizin en üstünde tutmalısınız. Sizleri çok seviyor, çok güveniyoruz” dedi. 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Gökkuyu Yaylası’nda vatandaşlara ikramlarda bulunup dağcılık kulüpleri tarafından sergilenin dağcılık sporunda kullanılan malzemeleri gezerek katılımcılar ile hatıra fotoğrafları çektirdiler.  

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız