Cumhuriyet sonsuza dek yaşayacak

Cumhuriyet sonsuza dek yaşayacak

19 MAYIS´TA BAĞIMSIZ TÜRKİYE´NİN TEMELLERİ ATILDI

Cumhuriyet sonsuza dek yaşayacak

CHP Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal, cumhuriyetin ve ona inanan insanların o gün tutuşturulan meşale gibi diri olduğunu belirterek, cumhuriyetin sonsuza kadar yaşayacağını söyledi. Önal, Atatürk´ün adını silmek isteyen tüm karanlık zihniyetlere karşı gençlerin ve ulusun kararlı bir şekilde ayakta olacağını bildirdi.

BAĞIMSIZ TÜRKİYE´NİN TEMELLERİ ATILDI

CHP Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal ve partililer 19 Mayıs Atatürk´ü anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı´nda bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Ellerinde Türk Bayrağıyla meydanda bulunan Atatürk anıtı önünde toplanan partililer ?Mustafa Kemal´in askerleriyiz´ sloganı attı. CHP Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal, cumhuriyetin ve ona inanan insanların o gün tutuşturulan meşale gibi diri olduğunu belirterek, cumhuriyetin sonsuza kadar yaşayacağını söyledi. Önal açıklamasının devamında, ?19 Mayıs 1919 bu topraklar üzerinde yaşayan insanların tüm onur ve asaletleriyle, Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde şaha kalkışının başlangıcıdır. Atatürk´ün ?Benim doğum tarihim 19 Mayıs 1919´dur? dediği, bağımsız ve modern Türkiye´nin temellerinin atıldığı, aydınlıkla buluştuğu gündür.?

UMUT IŞIĞININ YANDIĞI GÜN

?Ulusumuzun bağımsızlığını yok etmeye kalkışan güçler için o gün hüsran ve yenilgiyle bitecek sürecin ilk adımı olmuştur.19 Mayıs yoksul bir halkın kazandığı zaferlerle tüm mazlum milletlere umut ışığı olduğu günün adıdır. O gün Samsun´da parlayan Kurtuluş Savaşı kıvılcımı, Amasya´da ?milletin azim ve kararı? hâline gelmiş, Erzurum´da ?Vatan Bir bütündür, bölünemez.? ülküsüyle birleşmiş, Sivas´ta her türlü manda ve himayeyi reddederek, Ankara´da Milletin Meclisini kurmuştur. O gün parlayan kıvılcım Kurtuluş Savaşımızda Atatürk´ün önderliğinde ve boyun eğmek nedir bilmeyen ulusumuzun elinde bir meşaleye dönüşmüştür. Bugün de Cumhuriyet´e ve onun aydınlığına inanan her insan o gün tutuşturulan meşale kadar diridir.?

CUMHURİYET İLELEBET YAŞAYACAK

?Ve binyıllar geçse de yine diri kalacaktır. Bunu hiç bir şey değiştiremez. ?Bütün ümidim gençliktedir? diyen Ulu Önderin izinde yürüyen gençlerimiz en büyük gücümüz ve güvencemizdir. Atatürk´ün adını silmek isteyen tüm karanlık zihniyetlere karşı gençliğimiz ve ulusumuz kararlı bir şekilde ayakta olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk´ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizin ve tüm ulusumuzun Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, 19 Mayıs 1919´da başlayan büyük yolculuğun 98. Yıl dönümünde başta Atatürk olmak üzere, kurtuluş savaşının tüm kahramanlarına Allah´tan rahmet diliyor, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ