Cumhuriyet muhteşem bir eser

Cumhuriyet muhteşem bir eser

CUMHURİYET, EN İYİ YÖNETİM TARZIDIR

Cumhuriyet muhteşem bir eser

MHP Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, Buhranlı bir dönemin tüm sancı ve olumsuzluklarına maruz kalsak da, Türkiye Cumhuriyeti´nin 92. yıl dönümünü milletçe yâd ve idrak ediyoruz. Cumhuriyetimiz; istiklali uğruna fedakârca çırpınan millet ruhunun görkemli bir mükâfatı, milli iradenin muhteşem bir eseridir. ?dedi.

CUMHURİYET´İN İLANIYLA TAÇLANMIŞTIR

Göçer, ?Türk milleti dünyanın şaşkın bakışları altında, esaret zincirlerini parçalayarak, tuzakları bozarak, işgal ve işgalcileri vatan topraklarından söküp atarak Cumhuriyet fikrinde buluşmuştur. 1919 Samsun´undan 1923 Ankara´sına kadar adım adım büyüyen, emek emek yükselen bağımsız yaşama ve var olma azmi Cumhuriyet´in ilanıyla taçlanmıştır.  Tarih boyunca, devlet olmanın onuruna, millet olmanın haysiyetine sahip olmuş büyük Türk milleti, kaderinin ve kardeşliğinin önüne geçmeye, geleceğini ve geçmişini karartmaya teşebbüs eden tüm planları, tüm projeleri hezimete uğratmıştır. Tıpkı bugünkü gibi çıkarlarını mukaddesatı olarak gören yabancı hayranları, dış destek ve icazetli hamakat kadroları milletin kararlılığı karşısında duramamış, bağımsızlık ateşini söndürememiştir. Cumhuriyet´in kuruluş ruhu aziz milletimizin tercih ve iradesine dayanmış, böylelikle milli arzu ve hedefler öne çıkmıştır. Şüphesiz ki Türkiye Cumhuriyeti´ni; herhangi bir farklılık ve yapay ayrım kabul etmeyen Türk milletinin tamamı kurmuş, külfet ve çilelere herkes katlanmış, herkes ortak olmuştur? diye konuştu.

YÖNETİM TARZI

Göçer, ?Cumhuriyet bağımlılığı reddeden asalet ve feraset yüklü aziz milletimizin yüreğiyle benimsediği ve üzerinde tam bir mutabakat sağladığı bir yönetim tarzı olarak belirmiştir. Bu itibarla Cumhuriyet fikren, zihnen, kalben, vicdanen ve esasen millet kararının, millet iradesinin milliyetçi çağrısıdır. 92 yıllık Cumhuriyet çınarı etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun, tüm Türk vatandaşlarının mirası, tüm Türk vatandaşlarının göz nuru, şehit ve gazilerimizin hediyesidir. Cumhuriyet ve demokrasi milli egemenliği kurumsallaştırırken, her Türk vatandaşının eşit hak ve sorumluluklara ulaşmasının yolunu açmıştır. Türk milleti asırlar içinde kaynaşarak, tarih ve kültür havzasında yoğrularak, anı ve acıda kucaklaşarak kimliğini bulmuş, şahsiyet ve varlığını temellendirmiştir. Alenen ortadır ki, yeni Türkiye uydurmasıyla Cumhuriyet´le hesaplaşma çabasına girenler bugünlerde her çirkin ve çirkef yolu denemektedir.?

RAHMET DİLİYORUM

Göçer, ?Bunlar işgal yıllarında tükenmiş ve milli haysiyetlerinden olmuş müstevli yandaşlarından farksızdır. Geçen yüzyılda eksik ve yarım kalan küresel operasyonların hevesle emrine girenler, şimdilerde topraklarımızı parçalamak, insanımızı istismar etmek için yarış içindedir. 92 yıllık Cumhuriyet ağır bir saldırı altındadır. Türkiye Cumhuriyeti her engele, her bölücü ve art niyetli girişime rağmen baki kalacak, bekası korunacaktır. Demokrasi Cumhuriyet´i besleyecek, Cumhuriyet de demokrasiyi derinleştirecektir. Az zamanda çok büyük işler yapan milliyetçi kahramanların kutlu emaneti düşmeyecek; hanedancılık, zümrecilik, dar kadroculuk, partizanlık, yandaşlık, yanaşmalık, bölücülük, ayrımcılık yapanlar bir kez daha kaybedecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizi kuran kadronun liderliğini üstlenen ve ilk Cumhurbaşkanlığımızı yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e, ülkü ve silah arkadaşlarına, bağımsızlığımızın mimarı aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah´tan rahmet diliyorum.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ