Cumhuriyet, korumamız gereken en değerli varlığımız

Cumhuriyet, korumamız gereken en değerli varlığımız

CUMHURİYETİN KURULUŞUNUN 94. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Cumhuriyet, korumamız gereken en değerli varlığımız

CHP Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal Cumhuriyet, korumamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır? dedi.

PARLAK BİR GELECEK ARMAĞAN ETTİ

Önal 29 Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada  ?Bizlere parlak bir gelecek, onurlu bir yaşam, tam bağımsız, çağdaş ve ulusal bir devlet armağan edenlere sonsuz minnet duyuyoruz.  Devlet yönetiminde söz sahibi olan organların ve kişilerin sorumluluğu, yalnızca siyasal sorumluluktan oluşmaz; bunun çok ötesinde, önemi içeriğinden kaynaklanan sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukların en başta geleni, temelleri Atatürk ilke ve devrimleriyle, anayasal kurallarla belirginleştirilmiştir. Anayasa koyucu, bu kuralları getirdikten sonra, milletvekilleri ile Cumhurbaşkanı´nın, laik ve demokratik Cumhuriyet ile Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalacaklarına yemin ederek göreve başlamalarını ve Atatürkçü düşünce temelinde doğan Cumhuriyet´in korunup, sonsuza kadar yaşatılması sorumluluğunu üstlenmelerini sağlamıştır. Bu kurallar, devleti yönetenleri, her şeyden önce laik Cumhuriyet yönünde yanlı olmak zorunda bırakmaktadır. Anayasada hiçbir makam ve organın yargıçlara emir vermeyeceğinin kesin bir dille anlatıldığını belirtmek isterim. Mevcut iktidarın yönetim anlayışıyla yargı bağımsızlığı ve hukuk devleti ilkesi zedelenmiştir.?

İÇTEN VE DIŞTAN GELEN TEHDİTLER

?İçten ve dıştan gelen bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı Ulusumuz, her zaman Atatürk Cumhuriyeti´ni korumuş ve ona sahip çıkmıştır. Ulusal birliğimizin ve egemenliğimizin korunmasının, geleceğimiz yönünden yaşamsal önem taşıdığını, ayrılık yaratmak isteyenlere hiçbir biçimde fırsat verilmeyeceğini bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum. Türkiye´nin güvenliğini tehdit eden her türlü terör etkinliklerine karşı savaşım kararlılıkla sürdürülmelidir.

CUMHURİYETİN KURULUŞUNUN 94. YILDÖNÜMÜ 

Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşamakta olduğumuz bu günde, Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ülkemizin gelişmesinde ve milletimizin çağdaşlaşmasında emeği geçen insanlarımıza şükranlarımı arz eder, aziz vatan toprağı uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen tüm şehitlerimizi rahmetle anarız? şeklinde ifadelere yer verdi.

HABER: Ferman Aybars Gök



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ