Cumhuriyet bize emanet

Cumhuriyet bize emanet

?ECDADIMIZDAN İZLER TAŞIYAN BU TOPRAKLAR BİZİM İÇİN CANIMIZDAN ÖNEMLİDİR? DİYEN VALİ HAKTANKAÇMAZ EMANETE SAHİP ÇIKTI

?ECDADIMIZDAN İZLER TAŞIYAN BU TOPRAKLAR BİZİM İÇİN CANIMIZDAN ÖNEMLİDİR? DİYEN VALİ HAKTANKAÇMAZ EMANETE SAHİP ÇIKTI

Cumhuriyet bize emanet

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 93´ncü yıldönümü ilimizde sağanak yağmur nedeniyle Kültür Merkezi Salonunda kutlandı. Buradaki törende konuşan Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ?Bugün her köşesinde ecdadımızdan izler taşıyan, her santimi şehit ve gazilerimizin kanları ile sulanmış olan bu topraklar bizim için canımızdan önemlidir.?

SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

Sabah saatlerinde Kırıkkale´nin Fevzi Çakmak Caddesi´nde toplanan öğrencilerin bir bölümü, yağmurun şiddetini artırması sonucu Valilik tarafından alınan kararla evlerine gönderilirken, vatandaşlar da dağılmak durumunda kaldı. Kültür Merkezi´ndeki etkinlikte, Kırıkkale Belediyesi Bando takımı eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz günün önem ve anlamını belirten konuşma yaptı. Vali Haktankaçmaz, "Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin 29 Ekim 1923´de ilan ettiği Cumhuriyet, bugün bizlere emanettir. Yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu, 1071 Malazgirt zaferinden sonra Türk yurdu haline gelmiştir. Bugün her köşesinde ecdadımızdan izler taşıyan, her santimi şehit ve gazilerimizin kanları ile sulanmış olan bu topraklar bizim için canımızdan önemlidir. Dün olduğu gibi bugün de vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin bağımsızlığına kastedenler şunu bilmeliler ki;, bugüne kadar nice koç yiğitler şehadet şerbetini içti, nice kahramanlar bu vatan için gazi oldu. Bu güne kadar ne FETÖ örgütünün hain darbe girişimine, ne PKK ve de diğer terör örgütlerinin saldırılarına bu millet teslim olmadı, olmayacaktır" dedi.

SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ

Haktankaçmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Her geçen gün gelişen ve güçlenen demokrasimizle geleceğe daha yönle bakıyoruz ve Atatürk´ün bizlere hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için çok daha fazla çalışacağız. Cumhuriyetimizin değerlerini ancak öğrencilerimiz yaşatabilir. Cumhuriyetimizin değerleri ancak sizlerin omuzlarında yükselebilir. Cumhuriyetimiz ilk önce sizlere emanettir. Cumhuriyetimizi korumak al yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için çok çalışmalı ve kendinizi bu vatana adamalısınız. Bu duygularla Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ