Cumhurbaşkanının arkasına saklanmayın

Cumhurbaşkanının arkasına saklanmayın

SECİM ÖNCESİ TEHDİT İDDİALARI

Cumhurbaşkanının arkasına saklanmayın

CHP'li aday Murat Çakırca, seçim öncesinde sivil toplum kuruluşlarının, muhtarların ve köylülerin tehdit edildiğini söyledi. AKP'li adaylar kendilerine güveniyorlarsa, cumhurbaşkanının arkasına saklanmasınlar” diyen Çakırca Kırıkkalelilere Size şantaj yapanlara destek vermeyin, bunlardan korkmayın” diye seslendi.

OYLARI 50 BİN CİVARINDA

CHP Kırıkkale Milletvekili Adayı Murat Çakırca, AK Partili adayların, ‘120 bin oy alacağız' söylemini bir algı operasyonu olarak nitelendirdi. Çakırca, 2014 Yerel Seçimleri'nde aldıkları il genel oyu 76 bin civarında. Öncelikle bu 76 bini alsınlar, sonra konuşsunlar. Bir algı operasyonu içerisindeler. Şuanda Kırıkkale'deki oy oranları yüzde 37 civarında. Yani baktığınızda 50 bin civarında oyları var” dedi.

YÜZDE 20 OLARAK ÇIKACAK

Kırıkkalelilerin 7 Haziran'da büyük bir ders vereceğini sözlerine ekleyen Çakırca, Eğer arkadaşlar siyaseten kendilerine çok güveniyorsa, kendilerinin güçlü olduklarını düşünüyorlarsa cumhurbaşkanının arkasına saklanmaktan vazgeçecekler, iktidar olarak yaptıklarını anlatacaklar. Ne yaptılar Kırıkkale'ye, bir çivi mi çaktılar da, ‘120 bin oy alacağız' diye geziyorlar. Kırıkkale halkı aç, Kırıkkale halkı yoksul ve işsiz. Kırıkkale halkı 7 Haziran'da bunlara öyle bir ders verecek ki. O iddia ettikleri 120 bin oy var ya! Yüzde 20 olarak çıkacak karşılarına.”

BUNLARDAN KORKMAYIN

Köy muhtarlarının da tehdit altında olduğunu ifade eden Çakırca, Sivil toplum kuruluşları başkanlarını ve muhtarları tehdit etmekten vazgeçsinler.  Ben buradan kamu kurumlarının yetkililerine, demokratik kitle örgütlerinin yetkililerine sesleniyorum. Bunlardan korkmayın. Korkuyla yola çıkılmaz. Size şantaj yapanlara destek olmayın. Muhtarı çağırıp da, ‘Bize buradan şu kadar oy çıkarmazsanız, buraya hizmet gelmez' diyen, siyaseti bu kadar ayaklar altına düşüren, devlet hizmetlerini siyasi çıkarları için kullanan adamlara oy vermeyin” diye konuştu.

GELSİNLER TARTIŞALIM

Çakırca şöyle devam etti: Bırak 120 bin oyu, Kırıkkale'de yüzde 20 oy alırlarsa kendilerini şanslı hissetsinler. Bunlar sadece lafta kalır. Ben buradan geçmişte emniyet genel müdürlüğü görevini yapmış kişiye sesleniyorum. İstedikleri zaman, istedikleri yerde, istedikleri televizyonda, istedikleri ve kendilerinin hazırladığı sorularla Kırıkkale'yi ve Türkiye'yi tartışmaya hazırım.”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız