Çözüm süreci devam edecek

Çözüm süreci devam edecek

TÜRKİYE´DE SIKINTI YOK

Çözüm süreci devam edecek

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara milletvekili adayı Ali Babacan, "Tüm vatandaşlarımızın özgürlük ve haklardan tam olarak yararlanıncaya kadar Çözüm Süreci devam edecek ama en son terörist memleketimizi terk edip ya da bir şekilde etkisiz hale getirilip silahlarını bırakıp terör bitene kadar da operasyonlar devam edecek. Bunlar birbirini dışlayan konular değil." dedi.

TERÖR SALDIRISI

Ankara´daki terör saldırısının çok farklı amaçlarının olduğunu da vurgulayan Babacan, saldırıyla ilgili "Türkiye´yi kendi içerisinde meşgul edip, dışarıdaki etkinliğini azaltmak ya da 1 Kasım seçimlerini şöyle veya böyle etkilemek ya da Allah korusun mezhep ve etnik köken bazında vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmek" değerlendirmesinde bulundu. Halkın sağduyusunun çok güçlü olduğunu vurgulayan Babacan, herkesin hangi dolapların döndüğünü, hangi oyunların oynandığını artık çok iyi gördüğünü söyledi. Sağduyunun galip çıktığını ifade eden Babacan, "Bu son eylemde 102 vatandaşımızı kaybettik. Gerçekten büyük bir acı ama çok şükür hedefine ulaşamadı. Türkiye yoluna devam ediyor" diye konuştu.

TÜRKİYE´DE SIKINTI YOK

Son birkaç yıldır gelişmekte olan ekonomilerin, ülkelerin büyüme hızlarının düştüğünü ya da eksiye döndüğünü vurgulayan Babacan, "Çok şükür Türkiye kendi içerisinde de sıkıntılar olmasına rağmen ki bir terör sorunumuz var. 7 Haziran seçimlerinden sonra siyasetle ilgili bir belirsizlik ortamı oluştu. Buna rağmen çok şükür geçen yıl yüzde 2,9´luk bir büyüme elde ettik. Bu yıl da yüzde 3 civarında bir büyüme rakamını inşallah bekliyoruz." diye konuştu.

ÖZGÜR BİR ÜLKE

Türkiye´nin yakın tarihinde olmadığı kadar özgürlükler konusunda ilerlediğini kaydeden Babacan, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes temel hak ve özgürlüklerinden artık doyasıya yaralanabiliyor. Böyle bir ortamda niye hala terör, niye hâlâ PKK? Bunu iyi anlamamız lazım. Hele hele TBMM´de bu son seçimde HDP 80 sandalyeyi aldıktan sonra hemen 2-3 hafta içerisinde tekrar eylemsizliği bitirdik diye ilan etmesi, askerimizi, polisimizi tekrar şehit etmeye başlamaları bu affedilecek bir durum değil. Sabrın da bir sınırı var. Hemen arkasından operasyonlar başladı. Etkili bir şekilde de devam ediyor. Bir elinde siyaset, bir elinde silah olmaz. Böyle bir şey dünyada yok. Dünyada hiçbir demokratik ülke kendi toprakları içerisinde kendi vatandaşlarına silah çevirmiş bir terör örgütünün barınmasına izin vermez. Tüm vatandaşlarımızın özgürlük ve haklardan tam olarak yararlanıncaya kadar Çözüm Süreci devam edecek ama en son terörist memleketimizi terk edip ya da bir şekilde etkisiz hale getirilip silahlarını bırakıp terör bitene kadar da operasyonlar devam edecek. Bunlar birbirini dışlayan konular değil."

KAMUOYU YOKLAMALARI

Son bir ay içerisinde yapılan kamuoyu yoklamalarına da değinen Babacan, "Partimiz açısından 276 kritik sayısının bazı anketlerde biraz altında, bazılarında da biraz üzerinde sonuçlar görüyoruz. Bu bıçak sırtı bir durum. Onun için önümüzdeki 10 günlük süre çok kritik ve önemli olacak" dedi.

ÇARK DÖNÜYOR

Türkiye´de istihdamın artmaya devam ettiğini, bu yıl otomobil satışlarının rekor seviyede bir rakama ulaşacağını ifade eden Babacan, konut satışlarının geçen yılın yüzde 20 üzerinde olduğunu, beyaz eşya satışlarının da geçen yılın üzerinde seyrettiğini dile getirdi. Bunca zorluklara rağmen ekonomide çarkların döndüğünü vurgulayan Babacan, bu çarkların dönmesinin en önemli sebeplerinden birisinin ise Türkiye´de makro ekonomik temellerin sağlamlaşması olduğunu ifade etti. Son 12-13 yıldır yapılan reformların çok önemli olduğunu belirten Babacan, haklar ve özgürlükler konusunda dünyanın en iyi standartlarını hedeflediklerini aktardı. Belki mükemmel bir noktaya gelmediklerini ifade eden Babacan, "Çok işler yaptık ama mükemmeliz de diyemeyiz. Daha da yapacak işlerimiz var. Bunları seçim beyannamemizde de listeledik. Demokrasi, insan hakları, hukuk konusunda eksiklerimiz var. Bunun farkındayız. Ne yapacağımızı da gayet iyi biliyoruz" dedi.

ZOR DURUMDAN GEÇİYOR

Türkiye´nin enteresan ve nispeten zor bir dönemden geçtiğini belirten Babacan, içerisinde bulunulan coğrafyanın belki de son yüzyılın en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşadığını söyledi. Suriye´de bir iç savaşın yaşandığına, Irak´ta son derece sıkıntılı bir tablonun söz konusu olduğuna dikkati çeken Babacan, "Kuzeyimizde Ukrayna´da bir ekonomik kriz. Geçen yıl ekonomi yüzde 7 daraldı, bu yıl yüzde 5 daha daralacağı bekleniyor. Ukrayna ile Rusya arasında ciddi problemler oluşmuş durumda, Kırım başta olmak üzere pek çok sebepten dolayı. Aynı zamanda Rusya´nın ekonomisi de daralıyor, Yunanistan tarihinin en büyük ekonomik kriziyle boğuşuyor. Türkiye nereden bakarsanız ekonomik ya da güvenlikten oluşan bir ateş çemberiyle sarılmış durumda. Yine bütün dünyada küresel ekonomiye baktığımızda, özellikle gelişmekte olan ülkeler açısından yine zor bir tablo görüyoruz."



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız