Covid ile mücadelede Kırıkkale başarılı iller arasında

Covid ile mücadelede  Kırıkkale başarılı iller arasında

Korona virüs ile yaklaşık üç yıldan bu yana mücadele eden sağlıkçılar aradan geçen onca zamana rağmen bıkıp usanmadan aynı tempoda mücadelelerini sürdürüyorlar.

Kırıkkale bu açıdan başarılı iller arasında yer alırken sağlığın her alanında başarı grafiğini sürekli yükselten il olarak dikkat çekiyor. Bu konuda yaptığımız araştırmada sağlığın başındaki genç ve yetenekli kadronun varlığı başarıya büyük katkı sağlıyor.

 

YAKLAŞIK ÜÇ YIL GEÇTİ SALGIN SÜRÜYOR

Hatırlanacağı gibi Covıd-19 pandemisi veya koronavirüs pandemisi, 1 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan'da ortaya çıkan virüs salgını ile başlamış ve dünya geneline yayılan Covıd-19 salgınının Türkiye'deki ilk tespit edilen vakası Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart günü olarak açıklanmış ve Ülkemizdeki virüse bağlı ilk ölümün ise 15 Mart 2020'de gerçekleştiği bildirilmişti.

 

SAĞLIKÇILARIN EMEĞİ TAKDİRE ŞAYAN

İşte o günlerden bugüne kadar Ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale’deki sağlık kuruluşlarında başta doktorlarımız olmak üzere, hemşireler, hastabakıcılar ve diğer sağlık çalışanları Covıd’le mücadelede olağanüstü bir emek ve efor sarf ettiler. Hastalığın en korkutucu ve en yoğun yaşandığı günlerde tüm sağlık çalışanlarının (canı pahasına) evlerine günlerce hiç gidemeden, çocuklarını camların-pencerelerin arkasından severek ve özlemlerinden dolayı ağlayarak ve ağlaşarak görev yaptıkları günleri televizyon ekranlarından günlerce izledik.

 

GÜNLERCE EVLERİNE GİTMEYENLER OLDU

Sağlık çalışanlarının enfekte olup ailesine bulaştırma korkusuyla günlerce öğrenci yurtlarında kaldığını ve yine anne-babaların Covide yakalanmış çocuğuna yada Covide yakalanmış anne-babasına çocuklarının yaklaşamadığı günlerde sağlık çalışanlarının yüzlerine taktıkları maskelerin izleri yüzlerine geçmiş görüntüleriyle hastaların yanı başında verdikleri mücadeleyi günlerce televizyonlarımızın başında onları alkışlayarak izledik. Ne yazık ki Covid’le mücadele esnasında hastanede yatan vatandaşlarımızın beraberinde tüm ülkemizde olduğu gibi Kırıkkale’de de bazı sağlık çalışanları şehit oldular.

Maske-mesafe-hijyen noktasında alınan tedbirlere ve kurallara uyumla ve en önemlisi aşılama programının başlamasıyla Covid virüsü ile mücadelede çok önemli mesafeler kaydedilse de hastalık henüz bitmiş değil.

 

SAĞLIKÇILAR İLK GÜNKÜ GİBİ ÇALIŞIYOR

Hastalığın başlangıcında olduğu gibi bugünde tüm sağlık çalışanları Covid’le mücadeleye tam kapasite mesailerini ve enerjilerini harcamaya devam ediyorlar.

Hastanelerimiz ve sağlık çalışanları bir yandan Covid le mücadeleyi sürdürürken bir yandan da diğer klinik hizmetlerini, acil servis hizmetleri, ameliyatlar ile diş tedavi hizmetlerini yoğun şekilde vermeye devam ediyorlar.

 

RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ

Bunun en somut göstergesini, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi, YİH Acil Servisi, YİH Semt Polikliniği, Ağız Diş Sağlığı Merkezi hastanelerimizdeki günlük ve haftalık muayene ve tedavi sayılarını incelediğimiz zaman görebiliyoruz.

20 Ekim- 26 Ekim 2021 tarihleri arası Yüksek İhtisas Ana bina ile YİH Semt Polikliniği- YİH Acil Servisi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezinin son bir haftalık tedavi ve muayene sayısı şöyle:

 

KLİNİK ADI:                                               TOPLAM MUAYENE VE TEDAVİ SAYISI:

Beyin ve Sinir Cerrahisi                                 369

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları                        679

Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye)          476

Enfeksiyon Hastalıkları                                  187

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon                      572

Gastroenteroloji                                             72

Genel Cerrahi                                                680

Göğüs Hastalıkları                                         784

Göz Hastalıkları                                             869

İç Hastalıkları (Dahiliye)                                1234

Kadın hast. Doğ.                                           582

Kalp ve Damar Cerrahisi                                129

Kardiyoloji                                                    608

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları                    922

Nöroloji                                                         250

Ortopedi ve Travmatoloji                               1557

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları (Psikiyatri)         461

Plastik cer.                                                     100

Sağlık Kurulu                                                233

Üroloji                                                            445

 

BİR HAFTALIK TOPLAM MUAYENE SAYISI:11209 kişi

 

 

ACİL SERVİS MUAYENE SAYISI:                                           16582 kişi         

BİR HAFTALIK AMELİYAT SAYISI:                                         364 kişi

           

 

AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ TEDAVİ SAYISI                         1768 kişi

 

Yukarıdaki rakamlara bakıldığında, Yüksek İhtisas Ana bina ve Semt Polikliniğinde son bir haftada 11209 kişiye sağlık hizmeti verilirken Acil Servisteki Doktor ve sağlık personeli açısından bakıldığı zaman son bir haftada bir günde yaklaşık 2300 kişiye toplamda da 16582 kişiye tedavi ve muayene hizmeti vermek suretiyle adeta bir rekor kırmış görünüyor.

Hem Covid’le mücadeledeki fedakarlıkları hem de rutin tedavi sürecine girildiğinden bu yana, Kırıkkale insanına verdikleri sağlık hizmetinden dolayı İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş’a,Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Albayrak ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Abdullah Ücer başta olmak üzere tüm Doktorlarımıza, Hemşirelerimize ve tüm Sağlıkçılarımıza bu vesile ile teşekkür ediyor görevlerinde kolaylıklar bu süreçte görev şehidi olmuş sağlıkçılarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız