Çöpten giysiler görücüye çıktı

Çöpten giysiler görücüye çıktı

Sulakyurt Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin, geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı giysiler düzenlenen defileyle görücüye çıktı.

 

DEFİLE İLGİ GÖRDÜ

Çok Programlı Lise`de düzenlenen "Bahar Şenliği" programında, lise öğrencilerinin geri dönüşüm malzemelerinden hazırladığı giysileri giyen anaokulu öğrencilerinin defilesi ilgi gördü.  Çöp poşeti, gazete kağıdı, kurdele, cd ve benzeri geri dönüşüm  malzemeleri kullanılarak tasarlanan gelinlik, takım elbise ve bazı çizgi film karakterlerinin giysileri beğeni topladı. Kaymakam Harun Kazez, yaptığı konuşmada, çevreye duyarlılığı artırma açısından etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirterek, günlük hayatta her bireyin farkında olmadan bazı atıklarla çevreyi kirlettiğini söyledi.

 

EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

Geri dönüşüm imkanı olan birçok atığın ekonomiye tekrar  kazandırabileceğini ifade eden Kazez, "Çevreyi kirleten naylon, kağıt, cam ve madeni eşyalar, plastikler ve daha pek çok malzemenin ekonomiye kazandırılması hem çevre kirliğini önleme hem de kaynaklarımızı daha bilinçli kullanma adına büyük fayda sağlayacaktır" dedi. Etkinlikte ayrıca geliri Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) yararına düzenlenen gıda kermesi, sergi ve sanat mutfağının da açılışı yapıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ