Çöpten Elektrik Üretiyor

Çöpten Elektrik Üretiyor

Kırıkkale Belediyesi Katı Atık ve Depolama tesissinde günlük ortalama 200 ton evsel atık topluyor. Topladığı bu atıklardan 2023 yılında 5 milyon 727 bin kwh elektrik üretti.

5 Milyon Kwh Elektrik Üretildi

Kırıkkale Belediyesi, kent merkezine 13 kilometre uzaklıkta kurulu bulunan Katı Atık Depolama tesisinde kurulu bulunan çöp gazından elektrik üretim tesisinde 2023 yılında 5 milyon 727 bin kwh elektrik üretti. Vahşi depolamayı, görüntü kirliliğini ve çevreye yayılan kötü kokuyu önleyen tesiste, çöpten elde edilen enerjiyle binlerce haneye elektrik veriliyor.

7 Bin Konutun İhtiyacına Denk

Kırıkkale Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Çevreye ve insana duyarlı bir belediye olduklarını belirtilerek “Evsel nitelikli katı atıkların Katı Atık Depolama Sahası'nda depolanması ile metan gazının atmosfere salınımı engellenerek, iklim değişikliğine sebep olan zararlı gazların önüne geçilmiş olunuyor.” Denildi. Yapılan açıklamada “Tesisten, çevreye sağladığı yararın yanı sıra elektrik üretiminden aldığı pay ile de önemli bir kar elde ediliyor günlük ortalama 200 ton evsel atık geldiğini anlatarak, bu atıkların enerjiye dönüştürülmesiyle 7 bin konutun elektrik enerjisinin karşılandığını”kaydedildi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız