Çoğu ihbar asılsız

Çoğu ihbar asılsız

Kırıkkale`de 112 Kontrol Komuta Merkezine yapılan asılsız çağrıların verilecek olan acil servis hizmetini geciktirdiği bildirildi. Asılsız ihbarların telafisi güç felakete bile neden olacağı kaydedildi

HER İKİ İHBARDAN BİRİ ASILSIZ

112 Kontrol Komuta Merkezine geçen yıl içinde 422 bin 241 çağrıdan sadece 22 bin 812 çağrının gerçek vaka olduğu kaydedildi. 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Murat Ağırtaş, Komuta Kontrol Merkezine gelen asılsız çağrıların gerçek hastaların 112`ye ulaşmalarını engellediğini söyledi.

 

DİĞER İLLERE GÖRE BU ORAN YÜKSEK

Başhekim Dr. Ağırtaş, "Merkezimize gelen asılsız çağrı sayısı oldukça yüksektir. Asılsız yapılan çağrılarla komuta kontrol merkezimizde bulunan çağrı operatörlerimiz gereksiz yere meşgul edilmekte ve bu da gerçek acil hasta ve yakınlarına cevap verilmesinde ve vakaya ulaşılmasında gecikmeye sebebiyet vermektedir. 2013 yılı itibariyle şimdiye kadar toplam 279 bin 515 çağrıdan 14 bin 923 çağrı vaka çağrısı olarak tespit edilmiştir. Görüldüğü gibi asılsız çağrıların sayısı oldukça yüksektir. Ekiplerimiz 24 saat gelen çağrıları en ince detaylarıyla değerlendirerek en kısa sürede vakaya ulaşmayı hedeflemektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın daha duyarlı hareket ederek 112 Acil Servis hizmetini olumsuz yönde etkileyecek her türlü etkenden uzak durmaları gerekmektedir" dedi.

 

ADRES TARİFİ AÇIK VE NET OLMALI

Kent merkezi, ilçe ve köylerdeki vakaların ambulanslarla uygun olan hastanelere hızlı bir şekilde nakledildiğini kaydeden Dr. Ağırtaş, hasta ve hasta yakınlarının 112 Acil Servis ekiplerine adres tarifi yaparken ikamet adresinin yanı sıra kavşak, cami, okul, resmi kurumlar ve Çeşme tarzındaki belli noktaların da adrese daha hızlı ulaşmaya yardımcı bir etken olduğunu sözlerine ekledi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ