Çocuklarınızın arkasında durun

Çocuklarınızın arkasında durun

KARNE TÖRENİNDE KONUŞAN VALİ MEHMET İLKER HAKTANKAÇMAZ VELİLERİ UYARDI

KARNE TÖRENİNDE KONUŞAN VALİ MEHMET İLKER HAKTANKAÇMAZ VELİLERİ UYARDI

Çocuklarınızın arkasında durun

Kırıkkale valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, öğrencilerin başarısının tek başına mümkün olmayacağını belirterek, öğretmen ve ailenin de başarıda katkısı ve payı olduğunu söyledi. Karnelerinde kırık olan öğrenci velilerini uyaran Haktankaçmaz çocukların cesaretinin kırılmamasını ve onların arkasında olduklarının hissettirilmesini istedi.

ÖĞRENCİ İÇİN MORAL MOTİVASYONUN ÖNEMİ

2016-2017 karne dağıtım töreni Kırıkkale İstiklal İlköğretim Okulu´nda gerçekleştirildi. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, eğitim ve öğretimin yarı döneminde öğrencilerin başarılarını belgelemek için karne dağıtım töreninin gerçekleştiğini söyledi. Zayıfı olan öğrencilerin tatilde dinlenmesi gerektiğini belirten Haktankaçmaz, velilerin de öğrencilere destek olması gerektiğini bildirdi. Haktankaçmaz, öğrencilerin başarısının tek başına mümkün olmayacağını belirterek, öğretmen ve ailenin de başarıda katkısı ve payı olduğunu söyledi. Karneleri zayıf olan öğrencilerin velilerini uyaran Haktankaçmaz, öğrencilerin cesaretinin kırılmaması gerektiğini belirterek çocukları zayıf notundan dolayı eleştirmemelerini, onlara kızmamalarını, onların arkasında olduklarının hissettirmeleri gerektiğini belirtti.

ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN

Öğrencilerin iyi bir moral ve motivasyonla yeni eğitim öğretim yılına girmeleri gerektiğini söyleyen Haktankaçmaz, velilerin bunda büyük pay sahibi olduğunu belirterek, ?Çocuklarınıza sahip çıkın ve onları iyi bir geleceğe hazırlamak için elinizden gelen her şeyi yapın? dedi. Yağmurda, çamurda, karda okula gelen ve büyük bir gayret sarf eden öğrencilerin yarıyıl tatilini hak ettiğini belirten Haktankaçmaz, ?Aranızda başarılı çalışmaları neticesinde takdir, teşekkür belgesi alanlar olduğu gibi orta seviyede başarısı olan veya başarısız olan arkadaşlarınızın da olduğunu tahmin ediyorum. Sizleri başarılarınızdan dolayı kutlarken; karnelerinde başarısız notu bulunan arkadaşlarınızın da üzülmemesini istiyorum? diye konuştu.

50 BİN 184 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise Kırıkkale´de ki 235 okulda toplamda 50 bin 184 öğrencinin karne aldığını ve tatile çıktığını söyledi. Çetin açıklamasının devamında, ?2016-2017 Eğitim öğretim yılı sona erdi. Okul öncesinde 3 bin 822 öğrenci, İlkokullarımızda 14 bin 21 öğrenci, ortaokullarımızda 16 bin 112 öğrenci, Lise ve dengi okullarımızda 16 bin 229 öğrencimiz olmak üzere, toplam 235 okulumuzda 50 bin 184 öğrencimiz karne aldı. Ayrıca; 4.sınıfı bitiren 3 bin 600 öğrencimiz ilkokuldan, 8. Sınıfı bitiren 3 bin 779 öğrencimiz ortaokuldan, 12. Sınıfı bitiren 3 bin 739 öğrencimiz de liseden mezun olmaktadırlar.?

ÖĞRETMENLERİN BAŞARISI

?İlimizde Eğitim Yöneticileri ile birlikte kadrolu 3 bin 498 öğretmenimiz bulunmaktadır. Okulların kapanmasının ardından seminer çalışmalarına katılacak öğretmenlerimiz 1 Temmuz 2017 tarihi itibariyle yaz tatiline geçeceklerdir. Sınavlarında İl genelindeki başarı ortalamamız Türkiye geneli başarı ortalamasının üzerinde gerçekleşmiştir. Dönem boyunca okullarımızda genel olarak herhangi bir aksaklık olmamış, önemli bir problem yaşanmamıştır. Velimizden, valimize, vekillerimizden sivil toplum kuruluşlarımıza kadar ilimiz eğitimine katkıda bulunan herkese ve görevli tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.? Bugün karne alan başarılı öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca öğrencilerimizin bu arayı iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyorum? dedi.

Haber Merkezi



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü