Çocuklarınızı yaz hastalıklarından koruyun

Çocuklarınızı yaz hastalıklarından koruyun

İl Sağlık Müdürlüğü çocukların yaz hastalıklarından korunması için uyarıda bulundu Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar en çok çocuk ve yaşlıları olumsuz etkilediğini belirten Uzmanlar, çocukların sıcak çarpmalarına karşı korunmaları konusunda

SICAK HAVA İSİLİĞE ZEMİN HAZIRLAYABİLİR

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada uzmanlar Sıcak hava isiliğe zemin hazırladığını belirterek

Kaşıntılı, deriden hafif kabarık ve pembemsi deri döküntüsü ile karakterizedir. Ter bezlerinin tıkanması sonucu oluşur. Sıcak ve nemli hava döküntülerin artmasına yol açar. Kaşıntı sonucunda deride tahribat oluşursa enfeksiyonda tabloya eklenebilir. Önlemek için sık banyo yapılması, pamuklu giysiler giyilmesi ve derinin mümkün olduğunca hava alması gereklidir.

 

PİŞİK ÇOCUĞUNUZUN GÜNÜNÜ ZEHİR EDEBİLİR

Pişik, bebeklerde en sık görülen deri hastalıklarından birisi olduğunu ifade eden uzmanlar ?. Bezin temas ettiği kalça ve uyluk bölgesinde kırmızı renkte, kabarık lezyonlar şeklinde görülür. Pişikler, bebeğiniz bez kullandığı dönem boyunca tekrarlayabilir, yazın sıcak ve nemin etkisi ile görülme sıklığı artabilir.?

 

PİŞİKLERİN ÖNLENMESİ   

 Uzmanlar pişikler önlenmesi hakkında ise ?Bebeğinizin bezini sık sık değiştirin. Bez değiştirme sonrası mümkünse altını ılık suyla durulayın, özellikle bebeğinizin cildinin hassas olduğu ilk aylarda ıslak mendilleri alt temizliğinde kullanmayınız. Daha sonraki aylarda ise alkol ve parfüm içermeyenlerini tercih edin.    Temiz bir havlu ile nazikçe kurulayın ve bebeğinizin altını havalandırın. Böylece cildin kuruması daha çabuk olacaktır.  Bezi çok fazla sıkmayın ve cildinin hava aldığından emin olun.  Her bez değişimi sonrası çinko oksit içeren pişik koruyucu kremleri kullanmanız pişiklerin önlenmesinde faydalı olacaktır. Yaz ishali tehlikeli olabilir Yazın ishale yol açan nedenlerin başında enfeksiyonlar gelmektedir. Yazın ishal yapan mikroplar; virüsler, bakteriler ve parazitlerdir. Bu mikropların bir kısmı yaz-kış ishal yapabilmekte iken, bir kısmı kış aylarını bir kısmı ise yaz aylarını tercih etmektedirler. İshaller en sık 0-5 yaş grubunda görülmekte olup, gelişmekte olan ülkelerde ilk 2 yaştaki ölüm nedenlerinin başında gelmektedir.?

 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ