ÇOCUKLARINIZA FARKLI DAVRANMAYIN

ÇOCUKLARINIZA FARKLI DAVRANMAYIN

Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı A. Yücel Karabacak okulların yarıyıl tatile girmesi dolayısıyla yaptığı açıklamada öğrencilerin karne notları ile ilgili velilerin duyarlı olmalarını ve öğrenciye notuna göre davranmamalarını istedi

Karabacak açıklamasında ?Kırıkkale?mizdeki İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerimiz, bugün karnelerini alarak 15 günlük yarıyıl tatiline başlıyorlar. Her güne yeni bilgi ve becerilerle donanmak üzere başladığınız, kendinizi sosyal ve bilimsel yönden geliştirdiğiniz, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olma yolunda ilerlediğiniz ve bu uğurda zaman zaman yorulduğunuz okullarımız yarı yıl tatiline giriyor. Öğrencilerin karnelerinde hem kendilerini hem de velilerini üzen notlar olabilir? dedi.  
 
Karabacak ?Bu konuda velilerimizin gereken duyarlılığı ve anlayışı göstermelerini bekliyoruz. Çocukların eğitim sürecinin bir yarışa dönüştürülmemesi gerekir. Onları başarılı çocuklarla kıyaslamak ise, en yıkıcı ve sonuç getirmeyen tutumların başında geliyor. Çünkü tüm çocuklarımızın, biz onlara gereken desteği ve güveni verirsek gelecekte çok başarılı olacaklardır.  Eğitimin en önemli unsurlarından birisi kitap okumaktır. Okumak, öğrenmenin, araştırmanın, eleştirmenin ve yorumlamanın temelidir. Öğrencilerin sadece okul döneminde değil, tatil günlerinde de kitap okuması Karabacak açıklamasında şu ifadelere yenr verdi ?gerekir.?
Öğretmenlerimiz her yıl olduğu gibi bu yılın ilk döneminde de büyük bir özveriyle çalışmıştır.Öğretmenler, yaptıkları işin doğası gereği kendilerini çok yönlü olarak yetiştirmek durumundadır. Ancak Türkiye?de ne öğretmenlerin, ne de yaptığı iş eğitim-öğretim işi olanların özellikle ekonomik bakımdan gerekli desteği bulduklarını söylememiz mümkün değildir.
Öğretmen sorunlarının çözüm üretileceği yerde her yıl katlanarak büyümesi, eğitim çalışanlarının çalışma koşullarını, öğretmenlerin yaşamını ve genel olarak eğitimin niteliğini olumsuz etkilemeyi sürdürmektedir. İçinde bulunduğumuz bütün olumsuz koşullara rağmen meslek onurunun gereği olarak görevini en iyi şekilde yapmaya devam etmektedirler. Eğitimde bir adım daha ileri gitmişsek bunun mimarı hiçbir menfaat gözetmeden büyük bir özveriyle çalışan başta öğretmenlerimiz olmak üzere eğitim çalışanlarıdır.Karnesi iyi olan öğrencilerimizi tebrik ediyor, notları düşük olanların üzülmemelerini daha çok çalışıp ikinci dönem düzeltmelerini temenni ediyor, öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum?
         
 


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti