Çocukların sağlığı bize emanet

Çocukların sağlığı bize emanet

KÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz kliniği yeni doğmuş bebeklere ücretsiz işitme testi yapılıyor. Kulak Burun Boğaz Kliniği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Kılıç, bebek uykuda ya da uyanıkken kısa sürede yapılan bu testin bebeğe hiç zararı

ERKEN TEŞHİS EDİLMEZSE KONUŞMA BOZUKLUKLARI OLABİLİR
İşitme kaybının doğumda sık karşılaşılabilen durumlardan biri olduğunu belirten Prof. Dr. Kılıç, "Dış görünüşe bakarak işitme kaybı tanısı koymak zordur. Bu vesileyle hastalarımıza "Yeni Doğan İşitme Testi Taraması"nı hastanemizde gerçekleştiriyoruz. Yeni doğan işitme kaybı, doğum oranı yüksek olan ülkelerde 1000 bebeğin üçünde görülen bir durum. Hemen teşhis edilmezse ileriki dönemde çocukta konuşma bozuklukları, bununla beraber zeka gelişiminde bozukluklar olabiliyor." diye konuştu.

ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI BİZLERDEN SORUMLU
Özellikle 1500 gr. altında prematüre doğan ve yoğun bakımda kalan bebeklerde bu testin mutlaka yapılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Kılıç, "Doğumdan sonra bebeğe antibiyotik ya da ilaç verildiyse, oksijensiz kaldıysa daha sonraki dönemde ateşli hastalık geçirdiyse ya da anne gebeliğinde ateşli hastalık geçirdiyse veya ilaç kullandıysa, özellikle akraba evliliği varsa, ailenin geçmişinde işitme kaybı mevcutsa bebeğe işitme testi mutlaka yapılmalıdır." dedi.

YENİ DOĞAN İŞİTME TARAMASI 2 AYRI TESTTEN OLUŞUYOR
Yeni Doğan İşitme Taramasının 2 ayrı testten oluştuğunun altını çizen Prof. Dr. Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Testlerimiz Emisyon ve ABR testi olmak üzere 2 ayrı testten oluşuyor. Emisyonda sıkıntı yoksa başka test yapmıyoruz ama sorun varsa ABR testi yapıyoruz. ABR testinde de sıkıntı varsa erken dönemde işitme cihazı kullanılmasına, ilerleyen dönemlerde ise uygun implant ve işitme cihazlarına şayet özel eğitim gerekirse, buna uygun merkezlere yönlendiriyoruz."



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ