Çocuklarımızın eğitim hakkını birlikte savunalım

Çocuklarımızın eğitim hakkını birlikte savunalım

EĞİTİM SEN TARAFINDAN BAŞLATILAN İMZA KAMPANYASI SONA ERDİ

EĞİTİM SEN TARAFINDAN BAŞLATILAN İMZA KAMPANYASI SONA ERDİ

Çocuklarımızın eğitim hakkını birlikte savunalım

Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi tarafından, eğitimin her geçen gün ağırlaşan sorunlarının çözümü için başlatılan imza kampanyası sona erdi. Şube Başkanı Yüksel Şahin çocukların eğitim hakkı için birlikte mücadele etme çağrısı yaptı.

İMZALAR MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA GİTTİ

Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi tarafından tüm yurtta olduğu gibi eğitimin her geçen gün ağırlaşan sorunlarının çözümü için yetkililerin dikkatini çekmek ve ilgili kurumları harekete geçirmek amacıyla başlatılan imza kampanyası sona erdi. Kampanya ile toplanan imzalar Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi.

TEOG İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR KAFA KARIŞTIRDI

Kampanyanın sona ermesi ile ilgili basın açıklaması yapan şube Başkanı Yüksel Şahin açıklamasında TEOG sınavının kaldırılması ile ilgili tartışmalar yaklaşık iki aydır sadece sınava girecek öğrenciler ve velilerinin gündemini değil, tüm yurttaşların gündemini işgal ettiğini. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın TEOG yerine getirilen yeni sistemi açıklayarak zaten karışık olan zihinleri daha da karıştırmış, olduğunu öğrenci ve velilerde oluşan kaygıları büsbütün arttırdığını söyledi.

BAKANIN NİTELİKLİ OLARAK YORUMLADIĞI OKULLAR

Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi ?Milli Eğitim Bakanı´nın talihsiz bir şekilde ?nitelikli okullar´ olarak ifade ettiği (Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Proje Okulları vb.) yine yapılacak merkezi sınavla öğrenci almaya devam edecektir. Türkiye´deki bütün okulların niteliğinden sorumlu olanların ?nitelikli okullar´ vurgusu yaparak, Türkiye´deki okulların yüzde 90´ının niteliksiz olduğunu kabul etmesi, iktidarın eğitimdeki başarısızlığının en açık itirafıdır.?

ADRESE DAYALI KAYIT SİSTEMİ SORUNLARI DAHA DA ARTTIRIR

?Bakan Yılmaz´ın açıkladığı ?adrese dayalı kayıt sistemi´ sorunları çözmek bir yana daha da arttıracaktır. Öncelikle belirtmek gerekir ki her öğrencinin istediği okula gitmesi en doğal hakkı olmalıdır. Sınavsız ve her öğrencinin istediği okulda eğitim alması savunulması gereken en temel yaklaşım olmalıdır. Adrese dayalı bir sistemin öncelikle öğrencilerin seçme hakkını kısıtlamakta, öğrencileri sadece oturduğu mahalle ya da eğitim bölgesine hapsetmektedir. Semtlerin ekonomik ve sosyal farklılıkları ve eşitsizlikleri okullara da kaçınılmaz olarak yansımaktadır. Okulların teknolojik donanımlarından, öğrencilere yönelik olarak sunulan olanaklara, velilerin okul yaşantısına katkısına kadar pek çok alanda bu farklılıkları ve eşitsizlikleri görmek mümkündür. Sanki tüm okullar eşit ve aynı olanaklara sahipmiş gibi bir ön kabul ile öğrencileri kendi bölgelerinde/mahallelerinde bulunan okullara gitmeyi zorlamak sınıfsal eşitsizliklerin devamını ve öğrencilerin ait olduğu toplumsal sınıfa göre eğitim almaya zorlamak anlamına gelecektir. Bu durum pek çok velinin öğrencinin gitmesini istediği okulların bulunduğu bölgeye taşınması veya adresini taşımasına neden olacaktır ki bu durumun yaratacağı sosyal ve ekonomik sorunlar oldukça ciddi sonuçlar üretecektir. Öğrencilerin hepsinin aynı okulu birince sırada tercih etmesi durumunda o okula yerleştirmenin hangi ölçülere göre yapılacağı da belirsizdir. ?

SINAV MERKEZLİ EĞİTİMDEN DERHAL VAZGEÇİLMELİDİR

?Eğitimin hiçbir kademesinde öğrencilere ve dolayısıyla ailelerine dayatmada bulunmamalı, eğitim sisteminin öncelikli sorunu olan ?sınav merkezli eğitim? anlayışı derhal terk edilmelidir. Her öğrencinin kendi ilgi ve becerisi doğrultusunda hangi alanda okuyacağını kendisinin belirleyeceği bir eğitim sistemi oluşturmayı hedeflemeden atılacak her adım, eğitimde yaşanan kaosu derinleştirmekten başka bir işe yaramayacaktır.?

SINAVLARA ENDEKSLENMİŞ BİR EĞİTİM SİSTEMİ NİTELİKLİ OLMAZ

?Sınavlara endekslenmiş bir eğitim sisteminin nitelikli olması mümkün değildir. İlköğretimden üniversiteye kadar yapılan sınavlarda çocuklarımız ve gençlerimiz resmen yarıştırılmakta, birbirleriyle rekabet etmeleri istenmektedir. Öğrencileri birbiri ile rekabet eden değil, onları geliştiren, çok yönlü bilgi ve beceri kazandırıcı, nitelikli bir eğitim anlayışı benimsenmelidir.?

ÇOCUKLARIMIZIN VE ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ

?Eğitim Sen olarak, tüm halkımızı, çocuklarının ve ülkenin geleceğinden endişe eden velileri, eğitim ve bilim emekçilerini birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Gelin, eğitim sistemi ve okulların tamamen siyasi iktidarın denetimine girmesine ve egemen ideolojiye teslim edilmesine izin vermeyelim. ?

EĞİTİMDE YAŞANAN OLUMSUZLUKLARA MÜCADELEYE DAVET EDİYORUZ

?Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor, tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizi, eğitimde yaşanan bütün baskı ve dayatmalar karşısında birlikte mücadeleye davet ediyoruz.

Haber: Murat Karadağ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ